Dekking gepland rond maart 2019, mits alles goed gaat worden de rittens in april geboren. Nestletter kan nog veranderen ivm andere nestjes gepland rond deze tijd!

Dit nest wordt geboren en groeit op bij Marijke in Waalwijk. Marijke is opvoedgezin voor rattery Castor en de dametjes die bij haar nestjes krijgen wonen ook permanent bij haar. Ook rittenbezoek en ophalen van de rittens gebeurd in Waalwijk.

Moeder: Rapalje’s Ponyo

Naam: Ponyo

Afkomst: Rapalje’s P”-nest

Ouders: Rapalje’s Fuji x Shodo

EigenaarMarijke, opvoedgezin

Geboortedatum: 28 juni 2018

Variëteit: zwart berken

Draagt: Russisch blauw, mogelijk siamees, argente, chocolate, mink

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Ponyo komt uit het P”-nest van rattery Rapalje, een van de laatste nestjes die Rian nog gepland had. Meer info volgt.

Vader: Castor’s Kiedis

Naam: Kiedis

Afkomst: mijn K-nest

Ouders: Castor’s Ilah x Shita’s La’Blue

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 19 januari 2018

Variëteit: zwart Japanner

Draagt: Russisch blauw en siamees, mogelijk burmees, chocolate, mink

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Kiedis is een knappe sociale kerel uit mijn K-nest. Hij is een erg vriendelijk mensgericht mannetje, hij komt al snel aan het deurtje staan en is nieuwsgierig van aard. Hij heeft volgens mij wel alfa-potentie, maar zonder al te harde hand.

Meer informatie op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Ponyo en Kiedis zijn minimaal verwant aan elkaar, enkel hun beide oma’s aan moeders kant waren zussen van elkaar (Geronimo en Go Remie). Ze komen beiden uit een volledige uitkruising, Kiedis zijn vader komt uit de lijn van rattery Shita welke het al lange tijd goed doet qua krakter en gezondheid en Ponyo’s vader is heeft een grotendeels onbekende achtergrond.

Het doel is om een Japanner downunder-lijn op te zetten, Ponyo’s vader is downunder en het is de bedoeling dat op termijn de tekening weer er in gefokt wordt via de mannen. Door te kruisen met een man met uitgebreide stamboom verdunnen we de invloed vande onbekende achtergrond van Ponyo’s vader.

Verwachtingen

Karakter

Ponyo moet nog veel groeien en haar moeder heeft wel een wat pittiger karakter, deels ook door wat ze heeft meegemaakt. Na een castratie en een stabiele omgeving is Ponyo’s moeder Fuji een stuk relaxter geworden! Kiedis is een erg vriendelijk mensgericht mannetje, hij komt al snel aan het deurtje staan en is nieuwsgierig van aard. Hij heeft volgens mij wel alfa-potentie, maar zonder al te harde hand.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens. Dit is dubbel zo waar bij een kruising waarbij een deel van de achtergrond onbekend is. Hoewel Shodo (Ponyo’s vader) zelf momenteel perfect gezond is, heb ik geen idee van de gezondheid van zijn voorouders en eventuele problemen in de lijn.

Hou er dus rekening mee dat rittens uit deze kruising wellicht onverwachte problemen kunnen krijgen. Ze krijgen in ieder geval de beste start mogelijk en als het nodig is blijven er meer rittens hier of worden bij vertrouwde baasjes geplaatst.

In het G-nest zijn een paar dingen voortgekomen waar ik niet heel tevreden over ben (hypofysetumoren, melkkliertumoren), maar de Gtjes waarmee gefokt is maken het goed en het is zeker iets wat ik in de gaten hou.

Bouw

Kiedis is een lekker flinke man, op de keuring van het Rian van Andel Memorial Rat Event scoorde hij ook aardig met veel “Very Good” in de standaardkeuring. Ponyo moet nog wat groeien, maar is een van de knapste rittens van haar nest. 🙂

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart, met kans op Russisch blauw en siamees. Mogelijk ook burmees, chocolate en/of mink. Verwachte tekeningen zijn berken en hopelijk ook Japanner. Allen gladhaar en gewoonoor, al is er ook een kans op langhaar. Eventuele langharen worden enkel in vertrouwelijke kring geplaatst.