Gedekt in de nacht van 19 op 20 juli, verwacht rond 11 augustus 2018

Moeder: Castor’s Jaina

Naam: Jaina

Afkomst: eigen fok, J-nest

Ouders: Castor’s Hedwig x Castor’s Flowix

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 17 december 2017

Variëteit: lavendel effen

Draagt: Russisch blauw, mogelijk albino en chocolate

Stamboom: dowload .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Jaina is een van de enige twee meiden geboren in mijn J-nest, zij en haar zusje Jorunn zijn beide hier gebleven. Jaina is een gezellig open dametje, duidelijk relaxter dan haar zus Jorunn.

Lees meer over Jaina op haar eigen pagina.

Vader: Lola’s Hagrid

Naam: Hagrid

Afkomst: rattery Lola’s H-nest

Ouders: Topolino’s Cuticula x Castor’s Doctor

Eigenaar: Laura

Geboortedatum: 30 december 2016

Variëteit: agouti effen

Draagt: cinnamon, mogelijk pearl, Engels blauw, Russisch blauw, albino

Stamboom: volgt

Hagrid woont bij Laura en is een prachtige grote kerel uit het H-nest van rattery Lola. Hij is een zoon van mijn Doctor en daarmee een perfecte match voor Jaina!

Lijninformatie

Toen deze kruising mij getipt werd was ik meteen enthousiast. Ik wilde graag lijntelen, maar zag het nog niet zitten om direct oom x nicht te doen.

Hagrid is een zoon van mijn eigen Doctor, welke 2,5 jaar oud heeft mogen worden. Zijn zus Donna is een grootmoeder en overgrootmoeder van Jaina, perfect want op mijn D-nest ben ik erg trots! Lijntelen op dit nest vind ik dus zeker voordelig.

Hagrid’s moeder is een nakomeling van Topolino’s Hummer, welke ook voorkomt in Jaina’s stamboom en bijna drie jaar oud is geworden!

Al met al een kruising waar ik enthousiast over ben!

Verwachtingen

Karakter

Beide ouders hebben een relaxt en open karakter, dit hoop ik in de rittens terug te zien.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Deze kruising is met name een lijnteelt op mijn D-nest, welke het tot nu toe erg goed doet. De meeste ratten zijn minstens 2 jaar oud geworden, zo ook voorouders Doctor (2,5 jaar) en Donna (2 jaar en 5 maanden). Doctor is de vader van Hagrid.

Hagrid’s moeder Cuticula is helaas wel al met 1,5 jaar ingeslapen vanwege een hypofysetumor. Hopelijk zien we dit niet (zo vroeg) in dit nest terug. Jaina’s ouders zijn op moment van schrijven allebei nog in leven. Haar vader Flowix is de twee jaar gepasseerd, haar moeder gaat richting de 1,5 jaar. Al haar grootouders hebben mooie leeftijden behaald of zijn nog in leven, ook haar overgrootouders hebben mooie leeftijden.

Goede hoop dus op rittens die gezond oud mogen worden, dingen die wel af en toe voorkomen zijn hypofysetumoren.

Bouw

Jaina is best ok qua bouw, ondanks dat ik haar  moeder Hedwig nooit zo mooi vond. Ze is aardig in proportie en niet te smal. Ze heeft wel de neiging om haar ogen dicht te knijpen, vooral op foto’s. Niet erg fotogeniek dus. 😉

Hagrid is gelukkig echt een lekkere stevige vent van formaat, misschien wat smal in de schouders maar zeker niet verkeerd om te zien. Best wel een knapperd.

Hopelijk komen er ook mooie kindjes van, duimen!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en cinnamon. Mits Hagrid zwart draagt verwacht ik ook zwart en mink. Kansje op blauwtinten en mogelijk ook albino (hou er dus rekening mee dat er mogelijk roodoog rittens in het nest zitten). 🙂

Allemaal effen, gladhaar en gewoonoor.

Zwangerschap

Datum Gewicht Toename
20 juli 2018 350
24 juli 2018 380 +30
29 juli 2018 400 +50
     

Fotoalbums