• Gedekt in de nacht van 1 op 2 augustus 2018
 • Geboren op 23 augustus 2018
 • Rittenbezoek vanaf 13 september
 • De rittens verhuizen vanaf 18 oktober 2018 (8 weken oud)
  • (dit in verband met ontwikkelende vachtjes)

Moeder: Castor’s Korra

Naam: Korra

Afkomst: eigen fok, K-nest

Ouders: Castor’s Ilah x Shita’s La’Blue

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 19 januari 2018

Variëteit: agouti Japanner

Draagt: zwart, Russisch blauw, burmees, mogelijk cinnamon/mink en chocolate

Stamboom: dowload .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Mijn favorietje van de jongste telgen! Korra is een gezellige dame die duidelijk aanwezig is, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter. Komt graag aandacht en een aai halen!

Lees meer over Korra op haar eigen pagina.

Vader: Shodo

Naam: Shodo

Afkomst: Rene Bastiaans

Ouders: argente geblest variberken x Russisch blauw bont downunder

Eigenaar: ikzelf, voorheen Rian (rattery Rapalje)

Geboortedatum: 5 mei 2017

Variëteit: Russisch blauw berken downunder

Draagt: argente, who knows what else

Stamboom: zeer beperkt, bekijk in stamboomdatabase

Shodo komt van bekende grootschalige fokker Rene Bastiaans. Rian heeft Shodo gehaald om het downunder-gen weer in haar Japanner lijn te fokken. Met het overnemen van deze lijn kan deze man dan ook niet ontbreken. Shodo is echt een lieve relaxte kerel, hij houdt van lekker chillen maar ook van op onderzoek uit gaan!

Lees meer over Shodo op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Zoals reeds vermeld komt Shodo van Rene Bastiaans en is de informatie over zijn ouders zeer beperkt. We weten het uiterlijk van zijn ouders en het een en ander van zijn (over)grootouders aan moeders kant en dat is het zo’n beetje.

Laat het even duidelijk zijn dat ik normaal niet met stamboomloze ratten fok, maar dit is dus een uitzondering met een specifiek doel in gedachten. Ik stap zeker niet van mijn voorkeur voor ratten met stamboom af, integendeel!

Rian (rattery Rapalje) probeerde al jaren dowunders te fokken, maar de lijn was het dowununder-gen helaas verloren. Er zijn gewoon nog niet zo veel downunders beschikbaar en al met al bleek Shodo de beste kandidaat.

Een van de laatste kruisingen op Rian’s planning was met Rapalje’s Fuji en Shodo, Fuji’s moeder Go Remie is een zus van Korra’s oma Geronimo. Hopelijk lukt dit nest ook nog en vormen de nakomelingen uit deze twee nesten samen een goede basis.

Het plan is om door middel van lijnteelt en terugkruisen op bekende lijnen een gezonde lijn op te bouwen met een leuk sociaal karakter. Korra is wat dat betreft een perfecte match, met een lange stamboom en gezonde voorouders. Bovendien is ze dus ook verwant aan Rian’s Japanner/downunder lijn.

Verwachtingen

Karakter

Gezien de onbekende achtergrond van Shodo valt er niet veel met zekerheid te zeggen, maar zowel Korra als Shodo zijn leuke sociale ratten. Meer info volgt.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens. Dit is dubbel zo waar bij een kruising met een rat van onbekende achtergrond. Hoewel Shodo zelf momenteel perfect gezond is, heb ik geen idee van de gezondheid van zijn voorouders en eventuele problemen in de lijn.

Hou er dus rekening mee dat rittens uit deze kruising wellicht onverwachte problemen kunnen krijgen. Ze krijgen in ieder geval de beste start mogelijk en als het nodig is blijven er meer rittens hier of worden bij vertrouwde baasjes geplaatst.

Bouw

Shodo is geen bijzonder grote man, maar mooi in verhouding en met een prachtige kop! Zijn ogen hadden groter gemogen, maar Korra maakt dat hopelijk goed. Korra moet op moment van schrijven nog veel groeien, dus dat volgt nog!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik agouti, zwart, Russisch blauw en Russisch blauw agouti. Kans op (Russisch) argente/beige en wie weet wat voor verrassingen. Japanner en (vari)berken tekeningen, sommigen downunder (worden zo veel mogelijk aangehouden voor de fok of als potentiele dekman uitgeplaatst!)

In principe gladhaar en gewoonoor met kans op dumbo, maar ook hier verrassingen mogelijk!

Rittens

Vrouwen

 • V1 – Russisch blauw ier
 • V2 – Russisch blauw berken
 • V3 – siamees roodoog berken
 • V4 – bluepoint siamees berken
 • V5 – bluepoint? siamees Japanner

Mannen

 • M1 – agouti Japanner
 • M2 – zwart Japanner downunder
 • M3 – siamees roodoog berken
 • M4 – siamees roodoog berken (witte staartpunt)