Dekking gepland in augustus 2018, mits alles goed gaat worden de rittens in september geboren. Nestletter kan nog veranderen ivm andere nestjes gepland rond deze tijd!

Dit nest wordt geboren en groeit op bij Marijke in Waalwijk. Marijke is opvoedgezin voor rattery Castor en de dametjes die bij haar nestjes krijgen wonen ook permanent bij haar. Ook rittenbezoek en ophalen van de rittens gebeurd in Waalwijk.

Moeder: Rapalje’s Leah

Naam: tante Leah

Afkomst: rattery Rapalje’s L”-nest

Ouders: Rapalje’s Fuji x Ratcity’s Geronimo

Eigenaar: Marijke, opvoedgezin

Geboortedatum: 8 maart 2018

Variëteit: agouti effen (mismarked, heeft wat vlekjes)

Draagt: mogelijk zwart, Russisch blauw, chocolate en cinnamon/mink

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Leah komt uit Rian’s L”-nest en is een knap maar ingetogen dametje. Ze heeft soms even tijd nodig om los te komen, maar is erg lief!

Vader: Castor’s Ion “Orion”

Naam: Orion, stamboomnaam Ion

Afkomst: mijn I-nest

Ouders: Castor’s Geronimo x Castor’s Doctor

Eigenaar: Emily T.

Geboortedatum: 10 mei 2017

Variëteit: chocolate agouti berken

Draagt: cinnamon, Russisch blauw, mogelijk zwart 

Stamboom: download .pdf of bekijk in de stamboomdatabase

Orion is een mannetje uit mijn I-nest die ik als externe dekman heb geplaatst. Hij is heel leuk en sociaal, heeft nooit ruzie met anderen. Verder een lekker gek en actief ventje, niet echt een knuffelaar maar wel dol op aandacht en klimt vanzelf op baasje Emily.

Lijninformatie

Voor Leah vond ik het belangrijk om de lijn voort te zetten zonder al te hard terug te pakken op mijn G-nest, hier ben ik namelijk zelf nog niet helemaal tevreden over. Daarbij is ze wat ingetogen qua karakter, waar ik zeker een lekker relaxte sociale vent tergenover wil zetten.

Orion blijkt hierin de perfecte match, zijn moeder is een zus van Leah’s oma en het kleine stukje van het G-nest wat ik wel terug wil laten komen. Orion’s vader is mijn eigen Doctor, een geweldige vent uit een van mijn favoriete nestjes qua karakter en gezondheid!  Deze lijn komt ook achter Leah terug, Doctor’s moeder Brennan is namelijk de zus van Leah’s opa Bob (uit mijn B-nest).

Zodoende komen er weer oudere betrouwbare lijnen terug samen in deze kruising!

Stamboom

Verwachtingen

Karakter

Leah is zoals eerder al beschreven een wat ingetogen ratje. Ze moest even haar draai vinden bij Marijke in de groep, maar ze komt langzaam steeds meer los. Ondanks dat ze wat verlegen is, is ze zeker ook erg vriendelijk en sociaal! Ik heb ook bewust voor een dekman gekozen die qua karakter juist heel open en aandachtsgeil is, om Leah’s ingetogen karakter te complementeren. Hopelijk worden er leuke bescheiden rittens geboren!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Zoals ik al zei ben ik niet super tevreden over mijn G-nest, welke achter Leah zit (Castor’s Go Remie, oma van Leah). Qua leeftijd doen ze het goed, maar er duiken een aantal rare gezondheidsproblemen op waardoor ik liever terug kruis op een het deel van de lijn dat het qua gezondheid beter lijkt te doen. Ik hoop dan ook dat de rittens uit deze kruising gezond oud mogen worden.

Bouw

Volgt!

Variëteiten

De verwachte kleuren zijn agouti en zwart. Hopelijk ook Russisch blauw (agouti) en cinnamon en/of chocolate (agouti). Verwachte tekeningen zijn effen en hopelijk ook berken. Allen gladhaar en gewoonoor.