4 april 2019

Gegevens

(Roep)naam Orion, Ori
Geslacht vrouw
Afkomst eigen fok, O-nest (opvoednest Tilburg)
Ouders Rapalje’s Kanna x Rapalje’s Einarr
Geboortedatum 6 november 2018
Kleur chocolate agouti
Tekening effen
Vachtsoort gladhaar
Oorstand gewoonoor
Drager van mogelijk mink, argente
Gencode A_bb
Fokinfo moeder van het V-nest

Over Orion

Actief en nieuwsgierig meisje! Ze is enorm knap en ook nog eens erg lief, echt een leukerd.

Vernoemd naar sterrenbeeld Orion, als kind had ik een konijn met dezelfde naam. Tegelijkertijd ook een verwijzing naar het karakter/het spel Ori and the Blind Forest.

Nieuws

20 oktober 2021: Overleden in de kooi aangetroffen. Was tot op het laatst een felle maar lieve meid en afgezien wat achterhandverlamming prima gezond. 2 jaar en 11 maanden oud geworden.

18 mei 2020: Heeft sinds enkele weken last van onregelmatig haarverlies, er missen kleine plukjes haar over haar rug. Sinds kort vertoont een kooigenoot (Korra) hetzelfde symptoom. Behandeling met antiparasiet opgestart en in overleg met dierenarts over evt kweek.

19 oktober 2019: Bevallen van mijn V-nest! Met Fawkes is ’t wel gelukt, yay!

27 september 2019: Besloten Orion nog een kans te geven, maar dan met een totaal andere dekman: La Tarte au Citron Fawkes. Ik wou Fawkes eigenlijk met een dochter van Pantalaimon kruisen, maar Panta’s nestje is helaas dood ter wereld gekomen. Fawkes is nu bijna een jaar en Orion is een goede match voor hem, en ik wil erg graag nakomelingen van beiden!

13 september 2019: Helaas zijn de dekkingen allemaal niet gelukt en is Orion niet zwanger geworden. 🙁

augustus 2019: Bleek dat ik de afgelopen tijd Orion en Pan met elkaar verward had! Orion is dus de gene met het beschadigde oogje. Gelukkig is ze helemaal hersteld. 🙂

20 juli 2019: Ongeveer een week geleden gestopt met de antibiotica en het gaat prima met Orion. Het oogje is netjes ingedroogd, geen ontstekingsreactie meer en ze heeft er geen last meer van.

5 juli 2019: Orion’s oogje is door een onbekende oorzaak beschadigd geraakt, gelukkig doet ze het zo goed op de antibiotica en pijnstiller dat opereren niet nodig is.

20 januari 2019: hier komen wonen!

Foto’s

[ngg src=”galleries” ids=”182″ display=”basic_thumbnail” template=”/customers/c/8/f/ratterycastor.nl/httpd.www/wp-content/themes/onetone-pro/nggallery/gallery-caption.php”]