Gedekt in de nacht van 19 op 20 juli door Hagrid, bleek helaas niet zwanger (schijnzwanger?). Opnieuw gedekt in de nacht van 21 op 22 augustus, verwacht rond 13 september. 

Moeder: Castor’s Jaina

Naam: Jaina

Afkomst: eigen fok, J-nest

Ouders: Castor’s Hedwig x Castor’s Flowix

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 17 december 2017

Variëteit: lavendel effen

Draagt: Russisch blauw, mogelijk albino en chocolate

Stamboom: dowload .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Jaina is een van de enige twee meiden geboren in mijn J-nest, zij en haar zusje Jorunn zijn beide hier gebleven. Jaina is een gezellig open dametje, duidelijk relaxter dan haar zus Jorunn.

Lees meer over Jaina op haar eigen pagina.

Vader: Lola’s (C)hewbacca

Naam: Chewbacca (Chewie)

Afkomst: rattery Lola’s H-nest

Ouders: Topolino’s Cuticula x Castor’s Doctor

Eigenaar: Laura

Geboortedatum: 30 december 2016

Variëteit: cinnamon berken

Draagt: mogelijk zwart, Engels blauw, Russisch blauw, albino

Stamboom: volgt

Chewie woont bij Laura en is een ontzettend leuk en knap ventje uit het H-nest van rattery Lola. Hij is een zoon van mijn Doctor en daarmee een perfecte match voor Jaina! In eerste instante is Jaina gedekt door zijn broer Hagrid, maar bleek helaas niet zwanger. Tijdens de eerste logeerpartij voor de dekking viel ik al snel als een blok voor Chewie en heb daarom besloten Jaina nu door hem te laten dekken.

Lijninformatie

Toen deze kruising mij getipt werd was ik meteen enthousiast. Ik wilde graag lijntelen, maar zag het nog niet zitten om direct oom x nicht te doen.

Chewie is een zoon van mijn eigen Doctor, welke 2,5 jaar oud heeft mogen worden. Zijn zus Donna is een grootmoeder en overgrootmoeder van Jaina, perfect want op mijn D-nest ben ik erg trots! Lijntelen op dit nest vind ik dus zeker voordelig.

Chewie’s moeder is een nakomeling van Topolino’s Hummer, welke ook voorkomt in Jaina’s stamboom en bijna drie jaar oud is geworden!

Al met al een kruising waar ik enthousiast over ben!

Verwachtingen

Karakter

Beide ouders hebben een relaxt en open karakter, voor Chewie ben ik al snel als een blok gevallen vanwege zijn karakter. Hij is heerlijk relaxt en nieuwsgierig, gaat vaak op zijn bips zitten en lekker zitten wassen en smekken. Echt een droomvent.

Hopelijk komen hier dus ook heerlijk relaxte rittens van!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Deze kruising is met name een lijnteelt op mijn D-nest, welke het tot nu toe erg goed doet. De meeste ratten zijn minstens 2 jaar oud geworden, zo ook voorouders Doctor (2,5 jaar) en Donna (2 jaar en 5 maanden). Doctor is de vader van Chewie.

Chewie’s moeder Cuticula is helaas wel al met 1,5 jaar ingeslapen vanwege een hypofysetumor. Hopelijk zien we dit niet (zo vroeg) in dit nest terug. Jaina’s ouders zijn op moment van schrijven allebei nog in leven. Haar vader Flowix is de twee jaar gepasseerd, haar moeder gaat richting de 1,5 jaar. Al haar grootouders hebben mooie leeftijden behaald of zijn nog in leven, ook haar overgrootouders hebben mooie leeftijden.

Goede hoop dus op rittens die gezond oud mogen worden, dingen die wel af en toe voorkomen zijn hypofysetumoren.

Bouw

Jaina is best ok qua bouw, ondanks dat ik haar  moeder Hedwig nooit zo mooi vond. Ze is aardig in proportie en niet te smal. Ze heeft wel de neiging om haar ogen dicht te knijpen, vooral op foto’s. Niet erg fotogeniek dus. 😉

Chewie is een knappe kerel om te zien, mooi in proportie en een lekkere kop. Broer Hagrid is qua bouw eigenlijk de betere dekman, maar Chewie is zeker niet verkeerd en maakt het meer dan goed met zijn lieve karakter.

Hopelijk komen er ook mooie kindjes van, duimen!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk cinnamon, mits Chewie zwart draagt verwacht ik ook mink. Kansje op blauwtinten en mogelijk ook albino (hou er dus rekening mee dat er mogelijk roodoog rittens in het nest zitten). 🙂

Allemaal effen, gladhaar en gewoonoor.

Zwangerschap

Eerste dekking

Datum Gewicht Toename
20 juli 2018 350
24 juli 2018 380 +30
29 juli 2018 400 +50
     

Tijdens tweede dekking niet gewogen

Fotoalbums