• Eerste dekking in de nacht van 23 op 24 januari
  • Flapperig en op nieuw gedekt in de nacht van 27 op 28 januari
  • Werd de nacht voor de dag van ophalen opnieuw flapperig en is voor een derde en laatste keer gedekt door Karel
    • als het gelukt is is ze rond 7 maart uitgerekend..

Moeder: Castor’s Gatomon

Naam: Gatomon

Afkomst: eigen fok, Castor’s G2-nest (Waalwijk)

Ouders: Castor’s Bij x Ai’s Sokka

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 23 april 2021

Variëteit: zwart japanner downunder

Draagt: Russisch blauw en mink, mogelijk siamees, burmees, husky

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Leuke meid afkomstig uit het externe G2-nest bij Marijke in Waalwijk. Makkelijk en nieuwsgierig dametje.

Lees meer over Gatomon op haar eigen pagina.

Vader: Ai’s Karel

Naam: Karel

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Ai’s Bep x Shita’s Uros

Eigenaar: Jeannette

Geboortedatum: 3 oktober 2020

Variëteit: zwart japanner rex

Draagt: mogelijk Russisch blauw, siamees, burmees, husky

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Karel is een leuke knappe kerel, hij woont bij Jeannette en is gefokt door Ai Rattery. Zijn moeder komt uit de combinatie van Tsjechische import Gracie met mijn Castor’s Nori. Karels’ vader is Shita’s Uros, een externe dekman van rattery Shita ook wonende bij Jeannette.

Lijninformatie

Ook deze generatie kruis ik weg van Shodo en zijn onbekende achtergrond, aangezien er hieruit wat problemen zijn opgedoken. Deze kruising is een directe lijnteelt op het nestje van Ai Rattery met Mouseville’s Gracie x Castor’s Nori: Gatomon’s vader Sokka en Karel’s moeder Bep zijn broer en zus uit deze combi. Mouseville’s Gracie is een geimporteerde downunder dame uit Tsjechie, Nori een japanner man uit mijn “oude” japanner-lijn.

Daarnaast pakt deze kruising ook terug op Shita’s P-nest: Gatomon’s opa aan moederskant is Shita’s PiRAT, nestbroer van Karel’s opa aan vaderskant Shita’s Phantom. Shita’s P-nest was een erg leuk nest met leuke gezonde nakomelingen, de lijn erachter is ook erg goed bekend.

Verwachtingen

Karakter

 

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

De lijn achter de moeder van Gatomon heeft helaas wat problemen gegeven, in mijn W-nest doken oogproglemen op in de vorm van onderontwikkelde oogjes bij sommige rittens. Waarschijnlijk is dit te wijten aan de introductie van de downunder man Shodo, waarvan we maar weinig achtergrondinformatie hadden. Om deze reden kruis ik bewust weg hiervan, tot nu toe lijkt dit betreft de oogproblemen te werken.

Het nest waar Gatomon uit komt heeft helaas wel wat problemen met abcessen gegeven, de oorzaak hiervan is niet duidelijk en onderzoek heeft tot nu toe niks uitgewezen. De vorming van abcessen lijkt gerelateerd te zijn aan stressvolle situaties. Gatomon zelf heeft als ritten wel een abcesje gehad, dit is vanzelf weer weggetrokken en sindsdien heeft ze geen abcessen gehad. Ik kan niet met zekerheid zeggen of haar rittens vergelijkbare problemen zullen ontwikkelen, de hoop is natuurlijk van niet.

Bouw

Gatomon is een schattig dametje, wat lang van bouw: lang hoofd en lange afloop van de rug. Ze heeft mooie grote ogen, iets waar ik sinds de oogproblemen in de lijn extra op let…2RH7DfH

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart en hopelijk ook Russisch blauw, ook is er kans op siamees, burmees en wellicht mink en andere kleuren. De verwachting is dat alle rittens japanner en japanner downunder getekend zullen zijn, al is er ook een kans op husky aanwezig. Mix van gladhaar en rex beharing. Allen gewoonoor.