• Gedekt door Lola’s Varen in de nacht van 3 op 4 december
  • Dekking helaas niet succesvol, gedekt door Topolino’s V-tje op 16 januari
  • Helaas weer niet zwanger, laatste poging met Ai’s Pride, gedekt op 15 op 16 februari
    • rond 10 maart 2022 uitgerekend.

Moeder: Castor’s Dagon

Naam: Dagon

Afkomst: eigen fok, Castor’s D2-nest

Ouders: Castor’s Yngvi x Castor’s Vulcan

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 27 februari 2021

Variëteit: agouti silken

Draagt: mogelijk zwart, chocolate, misschien c-locus, cinnamon, Rus blauw, mink

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Dagon is een leuke meid, wat minder pittig dan nichtje Fauna en makkelijk te hanteren.

Lees meer over Dagon op haar eigen pagina.

Vader: Ai’s Pride

Naam: Pride

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Ai’s La Gloria Cubana x Lola’s Varen

Eigenaar: Ai Rattery

Geboortedatum: 9 november 2020

Variëteit: cinnamon rex

Draagt: misschien argente, chocolate, albino

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Pride is een leuke cinnamon rex kerel van Ai Rattery. Zijn vader is gefokt door Rattery Lola en zijn moeder komt uit Tsjechische import. Hij is ook al vader geworden van mijn K2-nest met Fauna.

Lijninformatie

Momenteel ben ik niet heel tevreden over mijn V-nest en daarom heb ik besloten weg te kruisen van dit nest en te lijntelen op de bekende goede lijnen achter Dagon.

Helaas zijn eerdere dekkingen met Lola’s Varen en Topolino’s V-tje niet gelukt, dus nu een laatste poging met de zoon van Lola’s Varen: Ai’s Pride. Pride is een neef van Dagon, zijn moeder Gloria is de nestzus van Dagon’s vader Sirius.

Daarnaast is Pride een kleinzoon van Rapalje’s Koffie, volle nestbroer van Dagon’s overgrootoma Kanna (de moeder van mijn O-nest). Rapalje’s K-nest is voornamelijk oude Rapalje lijn gecombineerd met import uit Polen van Rattery Rotta Taivas.

Dit nest is ook een lijnteelt op Lola’s N-nest. Dagon’s oma aan moederskant is Lola’s Nootka, een knappe agouti kerel en broer van Lola’s Netel: oma aan moederskant van Varen. Lola’s N-nest was een erg leuk nest en op en top Lola-lijnen met stukjes Rapalje en ookweer dezelfde import uit Polen, overigens zit mijn eigen Castor’s Doctor uit mijn eerste D-nest ook hierachter!

Verwachtingen

Karakter

Dagon is een lieve sociale meid en doet het goed in de groep, ze vindt het prima om opgepakt te worden en gaat dan graag op onderzoek uit. Pride is een lieve sociale kerel en een beetje een doetje in zijn groep. Ik hoop op gematigde rittens met een sociaal karakter en nieuwsgierig van aard.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Deze generatie kruis ik bewust weg van mijn V-nest, omdat ze het helaas niet heel goed blijken te doen. Een aantal zijn jong overleden en een aantal met luchtwegproblemen, iets wat ik anders niet typisch in mijn lijnen zie.

Het is wel een risico om terug te kruisen op een recente uitkruising met import, maar het is ook de beste manier om er achter te komen wat er met die kruising in de lijn is gekomen. Mijn hoop is natuurlijk op gezonde ratten!

Bouw

Dagon is een mooie meid, mooi in proportie en niet te smal. Pride is een knappe stevige kerel, beetje een propje maar goed in verhouding. Ik verwacht dan ook weer prachtig gebouwde rittens, mooi stevig en goed in verhouding.

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti, met kans op cinnamon en chocolate agouti, misschien ook c-locus. Gladhaar, rex en silken – en kans op silken rex. Allen effen en gewoonoor.