• Gedekt in de nacht van 4 op 5 augustus 2020
  • geboren op 27 augustus 2020
  • rittenbezoek vanaf 17 september 2020 (3 weken)
  • verhuizen vanaf 22 oktober 2020 (8 weken)
 • 9 rittens, ovb 6 vrouwen en 3 mannen
24 april 2020
Castor's Sora

Moeder: Ai’s Katara

Naam: Katara

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Mouseville’s Gracie x Castor’s Nori

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 21 december 2019

Variëteit: zwart Japanner downunder

Draagt: Russisch blauw, mogelijk chocolate, mink, pearl en husky

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Katara is een bescheiden meisje, ze had wat tijd nodig om los te komen maar rent nu lekker met haar vriendinnen mee naar het deurtje om te kijken wat er gebeurd.

Lees meer over Katara op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s Sora

Naam: Sora

Afkomst: eigen fok, Castor’s S-nest

Ouders: Castor’s Natsuki x Castor’s Kiedis

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 20 mei 2019

Variëteit: Russisch blauw Japanner

Draagt: mogelijk siamees, burmees, mink, misschien chocolate

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Een knappe vent uit mijn “oude” Japanner lijn, nog voor ik er downunder in kruiste. Hij is een makkelijke relaxte kerel die van jongs af aan samen woont met drie gezellige vriendjes die nooit problemen maken.

Meer over Sora op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Katara is hier gekomen om de downunderlijn te versterken met wat nieuw bloed. Haar moeder is afkomstig van Tsjechië en is compleet onverwant aan mijn lijnen, hier komt ook Katara’s downunder tekening vandaan.

Katara’s vader is mijn eigen Castor’s Nori, een leuke zwarte Japanner uit mijn Japanner-lijn van voor ik er downunder in kruiste. Nori is tevens de oom van aanstaande papa Sora, zijn zus is namelijk Castor’s Natsuki: moeder van Sora. Katara en Sora zijn dus verwant via mijn N-nest.

Sora’s vader was Castor’s Kiedis, een leuke vent uit mijn K-nest. Kiedis is helaas met 2 jaar en 1 maand overleden, maar verder doet het K-nest het erg goed! Achter zowel mijn K-nest als mijn N-nest zit mijn G-nest, en dus is dit nest ook een lijnteelt op dat nest.

Verwachtingen

Karakter

Het is nog even ontdekken wat voor karakters deze lijn geeft, aangezien Katara uit een volledige uitkruising komt. Zelf is ze wat terughoudend van karakter, maar laat zich al snel meeslepen door haar kooigenootjes en vind het dan al snel wel gezellig. Sora is een leuke gezellige kerel en bovendien sociaal naar mens en soortgenoot! 🙂

Ik verwacht dus ook nieuwsgierige rittens met een sociaal karakter, hopelijk met het wat meer zelfverzekerde karakter van papa.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Katara en haar brusjes zijn natuurlijk nog erg jong, dus daar valt weinig over te zeggen. Mama Gracie heeft helaas sinds kort een melkkliertumor maar maakt het verder goed. Papa Nori is in goede gezondheid en woont samen met zoon Sokka (broer van Katara), waar het ook goed mee gaat.

Het N-nest doet het tot nu toe aardig goed, ook met Natsuki (mama van Sora) gaat het prima. Helaas heb ik mama Lin met spoed in laten slapen vanwege een nare tumor toen ze 1 jaar en 11 maanden oud was. Papa Fu Manchu is 2 jaar en 1 maand oud geworden en plots overleden, autopsie wees niks uit. Hij had wel al eens last van een soort epileptische aanval gehad, al deed hij het al maandenlang goed.

Sora’s vader Kiedis is 2 jaar en 1 maand oud geworden en veel van zijn nestgenoten zijn nog in leven of pas recent overleden. De moeder van het K-nest is 2 jaar en 11 maanden oud geworden, ze had op hoge leeftijd een melkkliertumor gekregen die uiteindelijk te groot werd. Eerder was ze al gecastreerd vanwege een baarmoederontsteking. Vader Shita’s La’blue is 2 jaar en 3 maanden oud geworden, helaas kreeg hij een oorontsteking die niet met medicatie weg ging.

Ik hoop natuurlijk dat de rittens uit dit nest gezond oud mogen worden. Achter dit nest zit mijn K-nest welke het erg goed doet dus ik hoop dat in dit nest weer terug te zien. Ook hoop ik met Katara een gezonder downunder-gen in te brengen.

Bouw

Katara is een wat klein dametje en groeide langzaam uit, maar ze is mooi in proportie met een mooi hoofdje. Sora is een knappe hunk, met een vrij brede kop en stevig lichaam. Hij is niet mega groot maar wel in proportie en zeker niet te klein. Ik hoop dan ook op mooi gebouwde rittens met goede structuur. 

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart en Russisch blauw, met kans op mink en wie weet wat nog meer. Allen japanner, sommigen ook met downunder tekening. Allen gladhaar en gewoonoor.

Rittens

Vrouwen

 • 3x zwart japanner/bont
 • 1x zwart japanner/bont downunder
 • 1x Russisch blauw japanner/bont downunder

Mannen

 • 2x zwart japanner
 • 1x Russisch blauw japanner
 • 1x Russisch blauw japanner downunder