[singlepic id=2713 w= h= float=center]
Naam Amidala “Amy”
Geslacht vrouw
Afkomst eigen fok, A-nest
Geboortedatum 12 juni 2014
Variëteit Russisch blauw agouti berken
Draagt zwart en Amerikaans blauw; mogelijk ook siamees en dumbo
Gencode AaC_ddGgDu_
Stamboom download .PDF
Online database online
 Fokinfo word niet ingezet

Amidala is een lief nieuwsgierig meisje uit mijn eerste nest. Ze is vernoemd naar Padme Amidala uit Star Wars en haar roepnaam verwijst naar twee personages: Amy Pond uit Doctor Who en Amy Farrah Fowler uit The Big Bang Theory. Ze is uit aan het groeien tot een mooi meisje dat ietwat gevoelig is maar erg lief.

Updates

9 december 2016: Uit autopsie bleek dat heel haar ingewanden opgeblazen waren, zowel de darmen als de maag en de blinde darm. Dit kan mogelijk komen door het naar lucht happen bij pijn.

13 november 2016: Amy is plots hard achteruit gegaan, ik vond haar in de kooi met een ernstige baarmoederontsteking. Haar buik was opgezwollen en ze had moeite met ademhalen. We hebben haar direct in laten slapen. Autopsie volgt nog.

29 augustus 2016: Amy is lang een wat nerveus dametje gebleven, maar begint op haar oude dag wat relaxter te worden. Ze is nog in prima conditie.

10 maart 2015 – Het gaat prima met Amidala, ze is nog altijd soms een beetje nerveus wanneer ze flapperig is maar verder een lieve nieuwsgierige dame. Ze weegt inmiddels 340 gram.

december 2014 – besloten haar en haar zus Arwen niet in te zetten voor de fok in verband met mogelijke problemen met de dames uit deze lijn, hopelijk kan de lijn verder worden gezet met een van haar broers (Arastoo of Artoo Detoo)

Foto’s

Meer foto’s van Amidala als jong ritten zijn te zien op de nestpagina van het A-nest.

[nggallery id=49 template=caption]