Planning

Nestplanning onder voorbehoud, wijzigingen zijn altijd mogelijk.

  • Eerste dekking door Doctor niet succesvol (in de nacht van 5 op 6 augustus 2017)
  • Tweede dekking door Doctor niet succesvol (in de nacht van 29 op 30 augustus)
  • Dekking door Dex niet succesvol (in de nacht van 19 op 20 september)
  • Vierde poging, gedekt door Flowix in de nacht van 10 op 11 oktober
    • Verwacht 1 november
  • Rittens verhuizen na zes weken, dus eind november/begin december 2017

Castor’s Hermione

Naam: Hermione

AfkomstH-nest

Ouders: Castor’s Freya x Rapalje’s Riff

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 8 februari 2017

Variëteit: Engels blauw agouti mitted

Draagt: zwart en Russisch blauw, waarschijnlijk mink, mogelijke albino en chocolate

Stamboom: download .pdf

Hermione is uitgegroeid tot een mooie dame. Ze is heel eerlijk gezegd een stuk knapper dan haar zusje Hedwig. Ze komt graag een knuffel halen en zit graag in mijn nek. Echt een heerlijk meisje.

Klik hier om naar Hermione’s pagina te gaan.

Vader: Castor’s Flowix

Naam: Flowix

Afkomst: mijn F-nest

Ouders: Castor’s Donna x Castor’s Bagheera

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum:  22 april 2016

Variëteit: duifgrijs berken

Draagt: zwart, mogelijk Am. blauw en albino

Stamboom: download PDF

Flowix is een heerlijk relaxte vent, echt een knuffelkontje en niet snel onder de indruk. Hij is ook nog eens mooi van bouw, aardig groot en met een brede toet.

Klik hier om naar Flowix’s pagina te gaan.

Lijninformatie

Hermione en Flowix zijn nauw aan elkaar verwant, Flowix is namelijk haar oom. Hermione’s moeder is Castor’s Freya, een zus van Flowix. Daarnaast is haar oma aan vader’s kant Rapalje’s Igritte, een zus van Isaac welke opa is van de Fjes.

In eerste instantie wilde ik Hermione met een van mijn Dtjes kruisen, bij het plannen van het H-nest had ik namelijk ook al overwogen terug te kruisen naar mijn D-nest maar uiteindelijk gekozen voor een wat verder verwante man. Mijn D-nest is echt mijn trots en daar wil ik zeker op terugkruisen, alle ratten uit dit nest doen het tot nu toe ook erg goed en hun moeder Brennan is 2 jaar en 8 maanden oud geworden.

Flowix is een neefje van de Dtjes, dus de kruising is wel vergelijkbaar zij het wat nawer verwant dan wanneer de dekkingen met de Dtjes waren gelukt. Het F-nest doet het tot nu toe erg goed, moeder Donna is natuurlijk uit mijn D-nest leeft nog, vader Bagheera komt uit mijn B-nest en is 2 jaar en 4 maanden oud geworden.

Met deze combinatie hoop ik de goede kwaliteiten van de lijn vast te leggen en verborgen eigenschappen naar voren te brengen. 

Verwachtingen

Karakter

Hermione is eeen heerlijk relaxt meisje, erg stabiel en zachtaardig van karakter. Haar broers waren als rittens lekker gek en druk, maar ze waren dan ook in de meerderheid. Er is wel een man uit het H-nest gecastreerd in zijn puberperiode, maar al zijn broers zijn gewoon stabiel en doen het goed in de groep dus ik ga niet uit van erfelijke dominantie.

Flowix is net zo relaxt en stabiel, eigenlijk nooit bij opstootjes betrokken en een zoutzakje in je handen. Een echt knuffelventje!

Ik verwacht dat ook relaxte en stabiele rittens uit dit nest die hopelijk uitgroeien tot kneedpoppetjes!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

De ouders van Hermione maken het op dit moment goed, vader Riff heeft wel wat last van de luchtwegen maar is inmiddels ruim twee jaar. Met moeder Freya en de nestgenoten van haar en Flowix gaat het ook super, bijna allemaal zijn ze hartstikke gezond op een leeftijd van ruim 1,5 jaar. Er is een broertje wat last heeft van een luchtweginfectie en een broertje barbert wat aan een pootje.

Mijn eigen Brennan is de oma van Flowix en overgrootmoeder van Hermione en 2 jaar en 8 maanden oud geworden, haar broer Bagheera is 2 jaar en 4 maanden oud geworden.

Bouw

De vorige generatie had niet de mooiste of grootste bouw, maar wel netjes in proportie. Hermione was van de zusjes als ritten al de knapste in mijn ogen en is ook mooi uitgegroeid, haar zusje is een stuk minder mooi gebouwd. Flowix is een lekkere brede kerel van mooi formaat met wat kleinere oogjes, ik denk dat hij Hermione mooi aanvult en vice versa.

Variëteiten

Verwachte kleuren zijn agouti en zwart, met een goede kans op cinnamon en mink. Kans op Engels blauw (agouti), Russisch blauw (agouti), en verrassingen. Effen en berken tekening. Allen gladhaar en gewoonoor, geen langhaar dragers.