• dekking gepland voor november 2021
27 april 2021

Moeder: Castor’s Fauna

Naam: Fauna

Afkomst: eigen fok, Castor’s F2-nest

Ouders: Castor’s Ysera x Ai’s Sirius

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 9 maart 2021

Variëteit: agouti

Draagt: mogelijk chocolate, zwart, albino óf siamees, misschien cinnamon, argente

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Fauna is een leuke bijdehandte meid!

Lees meer over Fauna op haar eigen pagina.

Vader: Ai’s Pride

Naam: Pride

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Ai’s La Gloria Cubana x Lola’s Varen

Eigenaar: Ai Rattery

Geboortedatum: 9 november 2020

Variëteit: cinnamon rex

Draagt: misschien argente, chocolate, albino

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Pride is een leuke cinnamon rex kerel van Ai Rattery. Zijn vader is gefokt door Rattery Lola en zijn moeder komt uit Tsjechische import.

Lijninformatie

Hoewel dit nest binnen mijn silken-lijn valt worden er deze generatie geen silkens geboren. 🙂 Mijn V-nest doet het niet heel erg goed dus ik heb besloten hiervan weg te kruisen. Fauna en Pride zijn daarin een hele mooie match.

De kruising is in eerste instantie een lijnteelt op Ai’s nestje van Tsjechische dame Royaume de Lune Havana en Castor’s Orion. Fauna’s vader Sirius en Pride’s moeder Gloria zijn broer en zus uit deze combinatie. De Tsjechische lijn bevat voornamelijk argente en cinnamon ratten, helaas hebben we niet veel extra informatie zoals overlijdensdata en dergelijke. Ver achter deze lijn zit wel een fuzz rat, met deze combi zou dit eruit kunnen komen als zowel Fauna als Pride het fuzz-gen dragen. De kans is klein en als het er uit komt kan er naar gehandeld worden.

Castor’s Orion komt uit mijn O-nest en is eigenlijk 100% “Rapalje”, zijn ouders waren Rapalje’s Kanna en Rapalje;s Einarr. De achterliggende lijnen zijn Rapalje gecombineerd met Poolse import. Pride’s vader Varen is ook gerelateerd aan deze lijn.

Daarnaast is deze kruising van Fauna en Pride een lijnteelt op Lola’s N-nest. Fauna’s opa Lola’s Nootka is een volle broer van Lola’s Netel, de overgrootmoeder van Pride.

Verwachtingen

Karakter

Fauna is een actieve bijdehandte dame. Pride is een lieve sociale kerel en een beetje een doetje in zijn groep. Ik hoop op gematigde rittens met een sociaal karakter en nieuwsgierig van aard.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Deze generatie kruis ik bewust weg van mijn V-nest, omdat ze het helaas niet heel goed blijken te doen. Een aantal zijn jong overleden en een aantal met luchtwegproblemen, iets wat ik anders niet typisch in mijn lijnen zie.

Het is wel een risico om terug te kruisen op een recente uitkruising met import, maar het is ook de beste manier om er achter te komen wat er met die kruising in de lijn is gekomen. Mijn hoop is natuurlijk op gezonde ratten!

Bouw

 

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti, met kans op cinnamon, chocolate agouti, misschien ook argente, albino of himalayan, en zwart-basis kleuren. Gladhaar en rex vachtjes, geen silken. Allen effen en gewoonoor.