• Dekking gepland voor maart/april 2021
19 oktober 2020
24 april 2020

Moeder: Castor’s Amaterasu

Naam: Amaterasu

Afkomst: eigen fok, Castor’s A2-nest

Ouders: Ai’s Katara x Castor’s Sora

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 27 augustus 2020

Variëteit: zwart japanner

Draagt: Russisch blauw, mogelijk Amerikaans blauw, siamees, burmees, misschien chocolate, mink, husky

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Amaterasu is uitgegroeid tot een knappe dame met een nieuwsgierig karakter. Ze komt altijd al snel naar het deurtje gerend voor aandacht, lekkers en avontuur!

Lees meer over Amaterasu op haar eigen pagina.

Vader: Ai’s Sokka

Naam: Sokka

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Mouseville’s Gracie x Castor’s Nori

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 21 december 2019

Variëteit: zwart japanner downunder

Draagt: Russisch blauw, mogelijk chocolate, mink, pearl, husky

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Sokka is uitgegroeid tot een knappe kerel, wel met een wat terughoudend karakter. Hij is niet dol op oppakken en blijft een beetje op de achtergrond hangen. Verder wel een lieve vent!

Lees meer over Sokka op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Aangezien Amaterasu een dochter is van Katara en daarmee nieuw bloed voor de downunderlijn vormt wil ik haar graag inzetten, maar liefst niet met een downunder uit mijn eigen lijnen. Daarbij komt dat haar moeder uit een volledige uitkruising komt en het dus niet geheel bekend is wat hieruit gaat komen.

Met dit in gedachten besloot ik al snel dat ik Amaterasu met Sokka wilde gaan kruisen. Sokka is de oom van Amaterasu, een volle broer van Katara, en deze oom-nicht kruising zal niet alleen deze lijn nog even “apart” houden van mijn eigen downunders maar ook de recessieve eigenschappen in de lijn naar de oppervlakte brengen.

Sokka’s moeder, en daarmee Amaterasu’s oma, is Mouseville’s Gracie. Een Russisch blauw Japanner downunder dame afkomstig uit Tsjechië, wonende bij Ai Rattery. Er is redelijk wat bekend over de lijn achter Gracie, al missen we wel dingen als overlijdendsdata en -oorzaken. Sokka’s vader, Amaterasu’s opa, is mijn eigen Castor’s Nori. Nori is afkomstig uit mijn oorspronkelijke Japannerlijn vóór inmenging van mijn eigen downunders.

Amaterasu’s vader is Castor’s Sora, mijn knappe vent ook uit mijn oude Japannerlijn en een neefje van Nori. Sora’s moeder is namelijk Nori’s volle zus Natsuki. Sora’s vader is Castor’s Kiedis, een ventje uit mijn K-nest welke het erg goed heeft gedaan en vaker achter mijn huidige Japanner/downunderlijn voorkomt.

Verwachtingen

Karakter

Amaterasu is een leuke meid, komt al snel naar het deurtje om aandacht vragen en heeft duidelijk een meer open karakter dan haar moeder Katara. Sokka is een terughoudend ventje die geen grote fan is van oppakken, maar eenmaal bij je zeker een lieve kerel. Het zal me dus ook niet verbazen als er wat terughoudende karaktertjes in dit nest gaan zitten, al hoop ik natuurlijk op meer open karakters! Ze zullen in ieder geval goed gesocialiseerd worden. 🙂

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Door een oom-nicht kruising te doen hoop ik wat meer informatie te verkrijgen over deze lijn en met name de combinatie van Gracie en Nori. Met een beetje geluk zijn dat vooral goede eigenschappen, maar garanderen kan ik het natuurlijk niet. Mijn eigen gezonde lijnen komen wel veel terug ook in deze kruising, dus ik heb goede hoop dat het gezonde rittens mogen worden!

Het downundergen van Sokka is van andere oorsprong dan dat van mijn eigen downunders, dus ik verwacht met de downunders in dit nest geen problemen.

Bouw

Ook de bouw is nog een beetje een “work in progress” in dit stukje lijn. Katara (moeder van Amaterasu, zus van Sokka) is geen hele grote rat, al is ze wel mooi in proportie en zeker niet lelijk. Amaterasu is ook wel echt een verbetering op haar, ze is een stuk forser! Sokka is geen hele grote hunk maar een leuke vent. Benieuwd wat voor rittens er uit deze kruising komen!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart en Russisch blauw, met een kansje op dingen als chocolate, mink, pearl, en combinaties. Allen Japanner en Japanner downunder, met kans op bontige tekeningen en heel misschien husky. Allen gladhaar en gewoonoor, al bestaat er een klein kansje op dumbo.