Planning

Nestplanning onder voorbehoud, wijzigingen zijn altijd mogelijk.

  • Dekking gepland begin januari 2017
  • Verwachte geboorte eind januari 2017
  • Rittens verhuizen na zes weken, dus in februari 2017
[singlepic id=2757 w=300 h= float=none]
[singlepic id=2758 w=300 h= float=none]

Moeder: Castor’s Freya

Naam: Freya

Afkomst: mijn F-nest

Ouders: Castor’s Donna x Castor’s Bagheera

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 22 april 2016

Variëteit: Russisch blauw agouti berken

Draagt: zwart en mink, mogelijk albino, choco en Amerikaans blauw

Stamboom: download .pdf

Erg leuk mensgericht meisje, dol op aandacht en komt al snel aangerend!

Vader: Castor’s Doctor

Naam: Doctor

Afkomst: mijn D-nest

OudersCastor’s Brennan x Rapalje’s Isaac

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 16 augustus 2015

Variëteit: donker cinnamon pearl berken

Draagt: mogelijk zwart, Am. blauw, Rus. blauw, albino, chocolate

Stamboom: download .pdf

 

Doctor is een ontzettend leuke vent, erg mensgericht en dol op knuffelen. Hij is uit gegroeid tot een prachtige vent en ik zou heel graag kleintjes van hem willen!

Lijninformatie

Gezien de uitkruisingen in deze lijn wil ik opnieuw gaan lijntelen om de goede eigenschappen vast te zetten en eventuele mindere eigenschappen te ontdekken. Ik ben enorm tevreden met mijn D-nest qua karakter alsook bouw, over de gezondheid is het te vroeg om wat te zeggen maar ik heb goede hoop.

Freya komt uit een kruising van oom x nicht en ook Doctor is een oom van haar, dit nest is dan ook een sterke lijnteelt op mijn D- en B-nesten. Een deel van de lijn een oude goed bekend staande lijn, maar ‘stammoeder’ H’amneko komt uit een uitkruising met import uit Finland en dus is lijnteelt erg belangrijk om er achter te komen wat deze uitkruising in de lijn heeft gebracht.

Verwachtingen

Karakter

Freya is een heerlijk vrij meisje, zeer sociaal en echt een lieverd. Haar enige zusje Fluttershy was als ritten wat verlegen maar is heel goed bijgetrokken, hun broertjes zijn erg leuk en zijn uit aan het groeien tot mooie kerels. Doctor is momenteel een van mijn favorietjes in de mannenkooi, hij is erg mensgericht en knuffelig. Echt een heerlijke vent qua karakter. Daarom vacht ik in dit nest ook weer erg leuke rittens met fijne karakters.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Freya en Doctor zijn familie van elkaar en dus telt de gezondheid van hun voorouders extra hard mee. Mijn D-nest is nu 1 jaar en 4 maanden oud en doen het erg goed, dat moet ook wel op die leeftijd natuurlijk. Naast Doctor wonen nog drie Dtjes hier, waaronder Freya’s moeder Donna, en allen zijn in goede gezondheid. 

Freya’s vader en Doctor’s moeder komen uit mijn B-nest welke nu ruim 2 jaar geleden geboren is. Brennan is de moeder van Doctor en is nog altijd in prima gezondheid. Freya’s vader woont hier ook nog in de kooi, hij heeft sinds enkele maanden een melanoom op zijn neus welke gelukkig momenteel nog geen last geeft en zeer waarschijnlijk ook niet erfelijk belast is. Hun broer Bob maakt het goed en heeft onlangs bij een andere rattery mogen dekken. Er zijn enkele kooigenoten inmiddels overleden, oa aan (waarschijnlijk) een Zymbal’s gland tumor en een hypofysetumor, dit is zeker iets om in de gaten te houden bij de volgende generaties.

Rapalje’s H’amneko is oma van beide ouders en is inmiddels 2 jaar en 8 maanden oud!

Bouw

Het formaat van de ratten uit deze lijn gaat de goede kant op, Doctor is van een goed formaat en aardig van bouw. Freya is natuurlijk als vrouwtje wat fijner gebouwd en haar vader is ook niet de mooiste man, terugkruisen op het D-nest is ook wat dat betreft een goede keus. Hopelijk zijn de rittens uit dit nest van het formaat en bouw wat ik graag zou zien.

Variëteiten

De verwachte kleuren zijn voornamelijk agouti, cinnamon, zwart, mink, mogelijk Russisch blauw (agouti), albino en verrassingen. Voornamelijk berken tekeningen, daarnaast ook effen en Japanner. Allen gewoonoor en gladhaar. Geen langhaar-dragers.