Reserveer nu voor de nestjes van Mogwai en Natsuki! Download het reserveringsformulier en zorg dat je de pagina over reserveren hebt gelezen.

 • Gedekt in de nacht van 28 op 29 april 2019
  • geboren op 20 mei 2019
  • rittenbezoek vanaf 10 juni 2019 (3 weken oud)
  • mits alles goed gaat kunnen de rittens vanaf 15 juli 2019 (8 weken oud)

Moeder: Castor’s Natsuki

Naam: Natsuki

Afkomst: mijn N-nest

Ouders: Castor’s Lin x Rapalje’s Fu Manchu

Eigenaar: ikzelf, rattery Castor

Geboortedatum: 31 augustus 2018

Variëteit: zwart Japanner

Draagt: mogelijk Russisch blauw

Stamboom: download .pdf

Een knap goed groeiend boefje, ze is al eens ontsnapt en aan de wandel gegaan in huis. Ben benieuwd hoe ze verder uitgroeit!

Meer informatie op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s Kiedis

Naam: Kiedis

Afkomst: mijn K-nest

Ouders: Castor’s Ilah x Shita’s La’Blue

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 19 januari 2018

Variëteit: zwart Japanner

Draagt: Russisch blauw en siamees, mogelijk burmees, chocolate, mink

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Kiedis is een knappe sociale kerel uit mijn K-nest. Hij is een erg vriendelijk mensgericht mannetje, hij komt al snel aan het deurtje staan en is nieuwsgierig van aard. Hij heeft volgens mij wel alfa-potentie, maar zonder al te harde hand.

Meer informatie op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Natsuki en Kiedis komen beiden uit mijn A-lijn en zijn deels verwant aan elkaar. Natsuki is aan beide kanten verwant aan mijn G-nest, Kiedis is via moeders kant ook aan dit nest verwant. Alle drie de Gtjes in de boom zijn verschillende ratten die het stuk voor stuk super hebben gedaan.

Kiedis vader komt van rattery Shita en heeft ook voornamelijk Shita-voorouders, een lijn die het al jaren goed doet en waarvan ratten regelmatig zeer hoge leeftijden behalen.

De andere lijnen achter Natsuki zijn een deel van Rapalje’s H-nest waar veel leuke ratten uit zijn voortgekomen, en aan de andere kant een uitkruising van Rapalje met import uit Polen (Xena Rotta Taivas).

Verwachtingen

Karakter

Natsuki doet altijd lekker haar eigen ding, relaxt en niet snel onder de indruk. Kiedis is zich aan het ontpoppen tot een alfa in spe, niet met harde hand maar door natuurlijk overwicht. Hij is een stabiele relaxte kerel die altijd in is voor aandacht.

Ik hoop dan ook dat de rittens zullen uitgroeien tot lekkere makkelijke relaxte ratten.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

In het G-nest zijn een paar dingen voortgekomen waar ik niet heel tevreden over ben (hypofysetumoren, melkkliertumoren), wat dat betreft is het een beetje gek om juist dat nest meerdere keren achter deze kruising te hebben. Nu is het zo dat de drie keer dat het G-nest in de stamboom voor komt het gaat om drie verschillende nestgenoten, welke het overwegend goed hebben gedaan. Ik hoop dan ook dat juist de goede genen worden doorgegeven.

Een ander aandachtspuntje is dat de vader van Natsuki (Fu Manchu) kort na het verwekken van het N-nest fokongeschikt is verklaard, omdat hij een soort epileptische aanval heeft gehad. Sindsdien zijn er geen aanvallen meer opgemerkt en het hoeft ook niet zo te zijn dat de nakomelingen meer kans hebben op bijvoorbeeld epilepsie, maar wel iets om in de gaten te houden.

Bouw

Natsuki moet nog veel groeien, maar haar vader is een lekkere grote stevige kerel en ook haar moeder is van een mooi formaat en in goede proportie. Ik hoop dan ook dat Suki uitgroeit tot een mooie flinke dame. Kiedis is inmiddels uitgegroeid tot een mooie man, hopelijk een goede match voor Natsuki!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart, zwart en hopelijk ook Russisch blauw, met kans op chocolate en/of mink. Allen Japanner, gladhaar en gewoonoor. Kleine kans op langhaar, hopelijk niet!

Rittens

Vrouwen

 • V1 – Russisch blauw Japanner
 • V2 – mink Japanner
 • V3 – burmees Japanner
 • V4 – burmees Japanner (rugband)
 • V5 – burmees Japanner (vlekkerig)

Mannen

 • M1 – zwart Japanner (brede streep)
 • M2 – zwart Japanner (smalle streep)
 • M3 – zwart Japanner (onderbroken streep)
 • M4 – Russisch blauw Japanner
 • M5 – mink Japanner
 • M6 – burmees Japanner (pijlpunt)
 • M7 – mink(?) burmees Japanner (mini streep)