Helaas is het nestje van Pan op 10 september 2019 dood ter wereld gekomen. Gelukkig gaat het met Pan zelf goed.

Moeder: Castor’s Pantalaimon

Naam: Pan

Afkomst: Castor’s P-nest (Waalwijk)

Ouders: Castor’s Lisa x Rapalje’s Ivarr

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 22 november 2018

Variëteit: agouti

Draagt: cinnamon, mogelijk zwart, Russisch blauw en chocolate

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Pan komt uit het P-nestje geboren bij Marijke en is een dochter van Lisa en Ivarr. Ze is uitgegroeid tot een erg knappe dame met een leuk mensgericht karakter.

Lees meer over Pan op haar eigen pagina.

Vader: Rapalje’s Pretty Randell

Naam: Randell

Afkomst: Rapalje’s P”-nest (Waalwijk)

Ouders: Rapalje’s Fuji x Shodo

Eigenaar: rattery Ai

Geboortedatum: 28 juni 2018

Variëteit: zwart verzilverd/silvermane(?)

Draagt: Russisch blauw, mogelijk argente/beige, chocolate of mink

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Gekke Randell, die begon met 8 weken opeens intens te verzilveren als een silvermane. Inmiddels is hij weer “gewoon” zwart, maar het blijft bijzonder. Mariska over Randell:

“Het is echt een leuker, aandachtvragertje. Hij kan ook echt zo relaxt knuffelen, heeft ie van Shodo denk ik. En altijd vooraan t deurtje.”

Lijninformatie

Pan en Randell komen uit aanverwante lijnen, beiden hebben mijn zogenaamde “A-lijn” in de stamboom zitten. Ze zijn allebei kleinkinderen van mijn G-nest, achter Pan zit Castor’s Gregory en achter Randell zit Castor’s Go Remie.

Randell komt zelf uit een volledige uitkruising, hij is een zoon van Shodo afkomstig van rattery Ai en met compleet onverwante achtergrond. Helaas is er van Shodo’s achtergrond niet heel veel bekend, maar met veel zoeken zijn we het een en het ander over zijn moeder’s kant van de stamboom te weten gekomen. Shodo’s vader blijft een raadsel.

Pantalaimon komt uit een terugkruising op Rapalje’s Zef, een erg leuke vent waarvan we helaas de uiteindelijke overlijdensdatum en -oorzaak door omstandigheden niet weten. Hij komt echter uit een bekende lijn welke het al jaren goed doet. Ook kruist het nest van Pan terug op Rapalje’s R’-nest, welke achter Zef zit (Rapalje’s Ragnarok) maar ook achter Pan’s oma Hrefna (dochter van Rapalje’s Riff).

Verwachtingen

Karakter

Zowel Pan als Randell hebben heerlijk open karakters, ze zijn erg nieuwsgierig en komen al snel naar het deurtje rennen. De verwachting is dan ook dat de rittens erg mensgericht zullen worden!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Nu is dit extra spannend met een zoon van Shodo, waarvan de achtergrondinformatie erg beperkt is. Tot nu toe is er echter nog niks raars uit gekomen, ook niet uit het testnest van Pikachu met Shodo. Shodo’s moeder is helaas wel vroeg overleden aan een kaakabces. 🙁

Van Rapalje’s Zef mist helaas hier wat info alsook van enkele voorouders, maar ze komen uit een bekende lijnteelt welke het al jaren goed doet en redelijk voorspelbare resultaten geeft. Het G-nest waar deze kruising een lijnteelt op is heeft het aardig goed gedaan en prachtige leeftijden in de stamboom.

Randell’s vader Shodo is inmiddels ruim twee jaar oud en verkeerd in goede gezondheid. Ook zijn moeder Fuji is in blakende gezondheid en bijna 2 jaar oud. Pan’s ouders zijn beiden nog jong maar gezond, haar oma Hrefna is nog in leven en op moment van schrijven 2 jaar en 4 maanden oud. Haar opa Greg is twee jaar geworden en had helaas een Zymbals’ Gland tumor, iets wat ik in deze lijn extra in de gaten hou. Haar andere oma Dana is ruim twee en gezond!

Het is dus even afwachten wat dit nest gaat doen qua gezondheid, maar ik heb goede hoop!

Bouw

Pan is uitgegroeid tot een knappe agouti dame! Randell is inmiddels een aardig flinke vent, waarschijnlijk heeft hij wat mooie genen mee gekregen van mama Fuji. 🙂 Hopelijk een boel goed gebouwde rittens in dit nes!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht in voornamelijk agouti, met kans op zwart, Russisch blauw en misschien ook iets van cinnamon/mink. Alleen effen, gladhaar en gewoonoor. Kans op verzilvering. Kans op langhaar, eventuele langharen worden enkel in besloten kring geplaatst.