Hieronder vind je de actuele nestplanning van rattery Castor en informatie over wanneer je kunt reserveren voor deze nestjes. Hou er rekening mee dat de nestplanning altijd onder voorbehoud is, de plannen kunnen altijd gewijzigd worden.

Interesse in rittens? Lees hier hoe reserveren in zijn werk gaat. Bekijk de nestplanning hieronder voor informatie over de status van de reserveringen en het reserveringsformulier.

Nestplanning

Actuele nesten

Castor’s W-nest

Castor’s Toph x Rapalje’s Piandao

Geboren op 15 januari 2020!

Helaas zijn de dekkingen met Possum niet gelukt. Toph is terug naar huis gekomen en gedekt door broer Piandao. Er is nu te reserveren voor dit nestje en het nestje van Shouyu, vul het reserveringsformulier in en mail deze naar reserveringen@ratterycastor.nl!

De volgende generatie in de downunder lijn! Met Toph doe ik een oom x nicht kruising, dit omdat de Ptjes tot nu toe de beste downunders zijn in karakter en ik Possum het beste vind passen bij Toph.

Over Toph: Een erg zachtaardig meisje, ze laat zich soms wat meeslepen door dramaqueens Rem en Ryuk maar eenmaal bij je een gezellig ding. Ze is een dochter van Rapalje’s Ponyo en Castor’s Kiedis, beide ook erg zachtaardige ratjes.

Over Piandao: Piandao is een knappe leuke vent, hij heeft de bouw van zijn moeder mee gekregen en het heerlijke karakter van zijn vader. Hij zit graag bij me op de bank en gaat dan ook op zijn gemakje op onderzoek uit.

Ik verwacht rittens met een zachtaardig karakter die soms wat overtuiging nodig hebben, maar zeker wel tam en lief naar de baas. Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en zwart, met kans op Russisch blauw (agouti) en siamees. Japanner en mogelijk bont getekend, een deel ook met downunder tekening. Allen gladhaar en gewoonoor.

Lees meer over het nestje van Toph op de nestpagina!

4 april 2019

Castor’s X-nest

Castor’s Shouyu x Castor’s Mako

Gedekt in de nacht van 9 op 10 januari, verwacht rond 1 februari 2020. Er is nu te reserveren voor dit nestje en het nestje van Toph, vul het reserveringsformulier in en mail deze naar reserveringen@ratterycastor.nl!

De volgende generatie in de downunder lijn! Nadat er in het W-nest een ritten met anophthalmie bleek te zitten heb ik besloten Piandao niet nog een keer in te zetten, maar Shouyu te kruisen met Mako.

Over Shouyu: Een erg knap en mensgericht meisje, ze komt altijd wel even kijken en aandacht vragen. Ze is een dochter van Castor’s Natsuki en Castor’s Kiedis, twee relaxte zachtaardige ratjes. Shouyu won de tweede prijs in de Japanner categorie bij de keuring op het Rian Rat Event 2019.

Over Mako: Mako is een knappe kerel met een ingetogen karakter. Hij doet liever zijn eigen ding dan opgepakt worden, maar is verder een lieve kerel.

Ik hoop dat de rittens qua karakter meer op Shouyu trekken, maar er is kans op rittens die wat meer overtuiging nodig hebben. Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart en Russisch blauw, met kans op siamees en argente. Japanner en mogelijk bont getekend, een deel ook met downunder tekening. Allen gladhaar en gewoonoor.

Lees meer over het nestje van Shouyu op de nestpagina!

4 april 2019