Hieronder vind je de actuele nestplanning van rattery Castor, voor deze nestjes kun je al op de wachtlijst. Hou er rekening mee dat de nestplanning altijd onder voorbehoud is, de plannen kunnen altijd gewijzigd worden.

Nestplanning

 

J-nest

Castor’s Ilah x Shita’s Italy Idse

Italy is waarschijnlijk niet vruchtbaar meer, broertje Idse heeft een poging mogen doen!

Ilah is direct na thuiskomen flapperig geworden, waarschijnlijk de zwangerschap afgebroken. Ze is in de nacht van 23 op 24 november opnieuw gedekt door Idse! Verwacht rond 16 december.

Aangezien ik weinig keus had qua dames in het I-nest (maar twee vrouwen waarvan de ene een achterblijvertje) heb ik besloten om voor een combi te gaan die grotendeels een uitkruising is. Ilah en Italy zijn in de verte wel verwant via Rapalje’s Wolf, maar verder vrijwel volledig onverwant aan elkaar. Hopelijk voegt dit een aantal goede eigenschappen toe aan mijn lijn.

Over Ilah:Ilah is een heerlijke meid, erg aandachtsgeil en staat altijd klaar bij het deurtje! Ze groeit als kool en daarom mag ze wat vroeger gedekt worden. Gaar moeder Geronimo is ook erg lief en knap, vlak na de bevalling was ze wel beschermend over haar kroost maar is al vrij snel bijgetrokken. Vader Doctor is een heerlijk relaxte knuffelrat en ook een knapperd!

Over Italy: Italy is een externe dekman van rattery Shita, wat betekend dat hij niet in de rattery woont maar bij een huisdiereigenaar maar wel ingezet kan worden als dekman. In eerste instantie wilde ik graag zijn broertje Iley inzetten, maar na meerdere mislukte dekkingen met een vrouwtje van rattery Shita ga ik toch voor een ander broertje. Shita’s Itjes zijn stuk voor stuk geweldige ratjes, heerlijk aandachtsgeil en lekker gek! Typisch Shita!

Uit deze combi verwacht ik leuke mensgerichte rittens, de mannetjes groeien hopelijk uit tot kneedpoppetjes. De dames blijven tot ze minstens 8 weken oud zijn, zodat ik hun karakter wat beter kan beoordelen en de beste fokrittens kan aanhouden. Verwachte kleuren zijn agouti, zwart, Russisch blauw (agouti) en mogelijk chocolate (agouti) en himalayan (burmees). Voornamelijk berken tekeningen, aantal effen en Japanner. Gladhaar en gewoonoor, inieminie kans op langhaar en kleine kans op dumbo.

Klik hier om meer te lezen over het geplande J-nest!

Castor's Ilah
Ilah
Idse
Idse

 

Castor’s K-nest

Castor’s Hermione Hedwig x Castor’s Flowix

Hermione wilde helaas niet zwanger worden, ik doe nog een poging met haar zusje Hedwig met als dekman Flowix. Gedekt in de nacht van 24 op 25 november, verwacht rond 17 december.

Kans bestaat dat dit nest helaas komt te vervallen.

Over Hermione: Hermione is uitgegroeid tot een mooie dame. Ze is heel eerlijk gezegd een stuk knapper dan haar zusje Hedwig. Ze komt graag een knuffel halen en zit graag in mijn nek. Echt een heerlijk meisje.

Over Flowix: Aangezien de dekkingen door Doctor en Dex niet gelukt zijn mag hun neefje Flowix het proberen. Flowix is een heerlijk relaxte vent, echt een knuffelkontje en niet snel onder de indruk. Hij is ook nog eens mooi van bouw, aardig groot en met een brede toet.

Qua kleur verwacht ik voornamelijk agouti, met kans op zwart, cinnamon/mink en chocolate(agouti). Ook kans op Engels blauw (agouti) en Russisch blauw (agouti) en verrassingen. Effen en berken tekeningen. Allen gladhaar en gewoonoor.

Klik hier om meer te lezen over het geplande K-nest!

Castor's Hedwig
Hedwig
Castor's Flowix
Flowix
Stamboom

 

L-nest

Rapalje’s Dana x Castor’s Gregory

Dekking gepland december 2017, let op: damesrittens verhuizen met 8 weken ipv 6

Over Dana: De moeder van Dana is Xena Rotta Taivas, een dame ge├»mporteerd uit Polen met voorouders uit Nederland. Ze is een lekker pittig en vrolijk dametje, nergens bang voor. De vader van het D”-nest is Rapalje’s Zef, een van Rapalje’s favoriete dekmannen. Dana zelf is een lekker zelfverzekerd en relaxt meisje, ze groeit gestaag en ik ben benieuwd hoe ze uiteindelijk zal uitgroeien.

Over Gregory: Greg is mijn favorietje uit het G-nest, hij is geboren en opgegroeid bij Marijke die een nestje wilde opvoeden. Toen ik rittens voor mezelf kwam kiezen drukte ze Greg in mijn handen en zei “Deze moet je nemen”, en terecht! Van begin af aan is Greg een heerlijk open ventje, echt een gouden karakter.

Ik zal de dames pas vanaf 8 weken plaatsen zodat ik wat meer tijd heb om hun karakter te beoordelen en de beste fokrittens te kunnen kiezen.

Klik hier om meer te lezen over het geplande L-nest!

Rapalje's Dana
Dana
Castor's Gregory
Greg
Stamboom

Planning 2018

 

Wat er voor volgend jaar allemaal gepland staat is nog niet helemaal zeker, aangezien de meeste moedertjes nog geboren moeten worden. :s

Met Ikki of Jinora wil ik sowieso een nestje doen, dit zal rond april 2018 zijn.