Hieronder vind je de actuele nestplanning van rattery Castor, voor deze nestjes kun je al op de wachtlijst. Hou er rekening mee dat de nestplanning altijd onder voorbehoud is, de plannen kunnen altijd gewijzigd worden.

Nestplanning

 

J/K-nest

Castor’s Ilah x Shita’s Italy

Gedekt op 14 oktober, verwacht rond 5 november, let op: damesrittens verhuizen met 8 weken ipv 6

Voor dit nest kun je je aanmelden voor de wachtlijst!

Aangezien ik weinig keus had qua dames in het I-nest (maar twee vrouwen waarvan de ene een achterblijvertje) heb ik besloten om voor een combi te gaan die grotendeels een uitkruising is. Ilah en Italy zijn in de verte wel verwant via Rapalje’s Wolf, maar verder vrijwel volledig onverwant aan elkaar. Hopelijk voegt dit een aantal goede eigenschappen toe aan mijn lijn.

Over Ilah:Ilah is een heerlijke meid, erg aandachtsgeil en staat altijd klaar bij het deurtje! Ze groeit als kool en daarom mag ze wat vroeger gedekt worden. Gaar moeder Geronimo is ook erg lief en knap, vlak na de bevalling was ze wel beschermend over haar kroost maar is al vrij snel bijgetrokken. Vader Doctor is een heerlijk relaxte knuffelrat en ook een knapperd!

Over Italy: Italy is een externe dekman van rattery Shita, wat betekend dat hij niet in de rattery woont maar bij een huisdiereigenaar maar wel ingezet kan worden als dekman. In eerste instantie wilde ik graag zijn broertje Iley inzetten, maar na meerdere mislukte dekkingen met een vrouwtje van rattery Shita ga ik toch voor een ander broertje. Shita’s Itjes zijn stuk voor stuk geweldige ratjes, heerlijk aandachtsgeil en lekker gek! Typisch Shita!

Uit deze combi verwacht ik leuke mensgerichte rittens, de mannetjes groeien hopelijk uit tot kneedpoppetjes. De dames blijven tot ze minstens 8 weken oud zijn, zodat ik hun karakter wat beter kan beoordelen en de beste fokrittens kan aanhouden. Verwachte kleuren zijn agouti, zwart, Russisch blauw (agouti) en mogelijk chocolate (agouti) en himalayan (burmees). Voornamelijk berken tekeningen, aantal effen en Japanner. Gladhaar en gewoonoor, inieminie kans op langhaar en kleine kans op dumbo.

Klik hier om meer te lezen over het geplande J/K-nest!

Castor's Ilah

Ilah

Italy

 

Castor’s K/J-nest

Castor’s Hermione x Castor’s Flowix

Dekkingen door Doctor en Dex niet succesvol, nu gedekt door Flowix in de nacht van 11 op 12 oktober. Verwacht rond 2 november.

Over Hermione: Hermione is uitgegroeid tot een mooie dame. Ze is heel eerlijk gezegd een stuk knapper dan haar zusje Hedwig. Ze komt graag een knuffel halen en zit graag in mijn nek. Echt een heerlijk meisje.

Over Flowix: Aangezien de dekkingen door Doctor en Dex niet gelukt zijn mag hun neefje Flowix het proberen. Flowix is een heerlijk relaxte vent, echt een knuffelkontje en niet snel onder de indruk. Hij is ook nog eens mooi van bouw, aardig groot en met een brede toet.

Qua kleur verwacht ik voornamelijk agouti, met kans op zwart, cinnamon/mink en chocolate(agouti). Ook kans op Engels blauw (agouti) en Russisch blauw (agouti) en verrassingen. Effen en berken tekeningen. Allen gladhaar en gewoonoor.

Klik hier om meer te lezen over het geplande K/J-nest!

Hermione

Hermione

Castor's Flowix

Flowix

Stamboom

 

L-nest

Rapalje’s Dana x Castor’s Elrond

Dekking gepland november 2017, let op: damesrittens verhuizen met 8 weken ipv 6

Voor dit nest kun je je aanmelden voor de wachtlijst!

Over Dana: De moeder van Dana is Xena Rotta Taivas, een dame geïmporteerd uit Polen met voorouders uit Nederland. Ze is een lekker pittig en vrolijk dametje, nergens bang voor. De vader van het D”-nest is Rapalje’s Zef, een van Rapalje’s favoriete dekmannen. Dana zelf is een lekker zelfverzekerd en relaxt meisje, ze groeit gestaag en ik ben benieuwd hoe ze uiteindelijk zal uitgroeien.

Over Elrond: Oorspronkelijk zou zijn broer Eomer gaan dekken, helaas heeft hij een middenoorontsteking en is daarom niet meer fokgeschikt. Elrond is echter prima een prima vervanger, hij is erg knap en hoewel hij een ander karakter heeft dan Eomer is hij ook erg leuk. Elrond is heel nieuwsgierig en een beetje een grappenmaker, een leuk ventje!

Ik zal de dames pas vanaf 8 weken plaatsen zodat ik wat meer tijd heb om hun karakter te beoordelen en de beste fokrittens te kunnen kiezen.

Ik verwacht actieve nieuwsgierige rittens in voornamelijk agouti, met kans op choco agouti, cinnamon, Russisch blauw agouti en verrassingen. Allen effen en gladhaar, met kans op witte sokjes en inieminie kans op langhaar.

Klik hier om meer te lezen over het geplande L/K-nest!

Rapalje's Dana

Dana

Castor's Elrond

Elrond