Hieronder vind je de actuele nestplanning van rattery Castor, voor deze nestjes kun je al op de wachtlijst. Hou er rekening mee dat de nestplanning altijd onder voorbehoud is, de plannen kunnen altijd gewijzigd worden.

Nestplanning

 

O?-nest

Castor’s Jaina Jorunn x Lola’s (C)hewbacca

Jaina is in de nacht van 19 op 20 juli  gedekt door Hagrid, bleek helaas niet zwanger (schijnzwanger?). Opnieuw gedekt, dit keer door Chewie in de nacht van 21 op 22 augustus, verwacht rond 13 september. Helaas weer niet zwanger. Laatste poging met zusje Jorunn en Chewbacca.

Over Jaina: Jaina is een heerlijk makkelijk dametje, sociaal in de groep en nieuwsgierig van aard. Ze is uitgegroeid tot een ratje met een fijne maar evenwichtige bouw, zeker een verbetering op haar moeder. 🙂

Over Jorunn: Een zachtaardig meisje, maar heel eerlijk een verlegen ding en wordt niet graag opgepakt. Qua karakter dus geen geweldige fokrat, maar aangezien haar zus niet zwanger wilt worden en ik de lijn niet kwijt wil raken heb ik haar toch laten dekken. Ze is verder een mooi meisje en zeker niet vals oid, met Chewie als papa worden de rittens hopelijk toch heel lief!

Over Chewbacca: Na een mislukte dekking met zijn broer en kooigenoot Hagrid, besloot ik Chewbacca een kans te geven. Eerlijk gezegd was ik tijdens de eerste logeerpartij al als een blok gevallen voor Chewie, echt een heerlijk zacht mannetje. Qua bouw iets minder fors dan Hagrid, maar nog steeds een heerlijke vent en met een gouden karakter. Hij is een zoon van mijn Doctor en daarmee een perfecte match voor Jaina!

Uit deze kruising verwacht ik rittens met vriendelijk karakter en mooie bouw. Qua kleuren verwacht ik voornamelijk cinnamon, mink en mogelijk ook nog wat blauws. 🙂 Allemaal effen, gladhaar en gewoonoor.

Lees meer over het O?-nest op de nestpagina!

Castor's Jorunn
Castor’s Jorunn
Chewbacca-2
Lola’s Chewbacca

P?-nest

Rapalje’s tante Leah x Castor’s Ion “Orion”

Het nest met Leah gaat helaas niet door. Ze had plots een verlamming in de achterhand en ging snel achteruit, met medicatie ging het een tijdje beter maar helaas is ze uiteindelijk alsnog overleden. Veel te jong en een groot gemis voor haar eigenaar Marijke. 🙁

P?-nest

Castor’s Lisa x Rapalje’s Ivarr

Extern nest bij Marijke in Waalwijk! Voorkeur voor dit nest? Laat het weten bij je aanmelding voor de wachtlijst!

Dekking vanaf oktober 2018, nestplanning iets opgeschoven

Over Lisa: Lisa komt net als Lin uit mijn L-nest en lijkt enorm op haar zusje! Echt een leuke meid die het goed doet in Marijke’s groepje. Loopt vaak te hengelen naar aandacht.

Over Ivarr: Ivarr is een van de mannen van Rian die nu bij mij wonen, zijn moeder is door mij gefokt en zodoende is hij hier gekomen. Het is een knap en zachtaardig ventje, doch wat verlegen. Op zich niet gek na alles wat hij heeft meegemaakt! Hij is nog wat jong, maar zal tegen de tijd het nestje oud genoeg zijn!

De verwachte kleuren zijn agouti en zwart. Hopelijk ook Russisch blauw (agouti) en cinnamon en/of chocolate (agouti). Verwachte tekeningen zijn effen en hopelijk ook berken. Allen gladhaar en gewoonoor.

Lees meer over het P?-nest op de nestpagina!

Lisa2
Castor’s Lisa van Marijke
Ivarr-3
Rapalje’s Ivarr

Q?-nest

Rapalje’s Kanna x Rapalje’s Einarr

Extern nest bij Miriam in Tilburg! Voorkeur voor dit nest? Laat het weten bij je aanmelding voor de wachtlijst!

Dekking vanaf oktober 2018

Over Kanna: Kanna is echt een prachtig meisje, prachtig van bouw met een op en top Rapalje uitstraling. Ik viel gelijk als een blok voor haar en daarmee groeide de wens om toch nog een nestje met een van de laatste jonge Rapalje-dames te doen. Ze is ook heerlijk ondeugend van karakter, echt rapalje!

Over Einarr: Einarr is een chocolate agouti uit Rapalje’s E”-nest. Rian was in eerste instantie van plan Einarr aan te houden als potentiele dekman, hij is dan ook een prachtig ventje en erg lief. Gelukkig mogen we hem van zijn eigenaar lenen voor een dekking, want hij past perfect bij Kanna! Zijn zus Edda is een prachtige dame die helaas geen nestje heeft kunnen krijgen bij Rian, des te mooier nu een broer van haar in te kunnen zetten. 

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti, met kans op zwart, cinnamon/mink, chocolate (agouti), misschien zelfs pearl en combi-kleurtjes. Of allemaal agouti. 😛 Allen effen, gladhaar en gewoonoor.

Lees meer over het Q?-nest op de nestpagina!

rapalje's kanna
Rapalje’s Kanna
Rapalje’s Einarr