• Dekking gepland voor februari 2021
13 juli 2020
2 augustus 2020

Moeder: Castor’s Yngvi

Naam: Yngvi

Afkomst: eigen fok, Castor’s Y-nest

Ouders: Castor’s Varg x Lola’s Nootka

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 27 mei 2020

Variëteit: agouti silken

Draagt: mogelijk zwart, cinnamon, albino OF siamees, misschien chocolate

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Een leuke vlotte meid, komt snel aandacht vragen en charmeert iedere bezoeker.

Lees meer over Yngvi op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s Vol’jin

Naam: Vol’jin

Afkomst: eigen fok, Castor’s V-nest

Ouders: Castor’s Orion x La Tarte au Citron Fawkes

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 10 oktober 2019

Variëteit: (dominant) chocolate agouti silken berken

Draagt: zwart en chocolate, mogelijk siamees, burmees, Russisch blauw, mink

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Erg leuke vent, sprong er al snel uit met zijn open en aanhankelijke karakter. Het enige berkje in het nest, toch gebleven.

Meer over Vol’jin op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Deze kruising is rechtstreekse lijnteelt op mijn V-nest, Vol’jin is namelijk een oom van Yngvi. Dit doe ik omdat de lijn vrij jong is en strak lijntelen de beste manier is om er achter te komen wat voor genen er in de lijn zitten. Ratten zijn ook niet zo inteeltgevoelig als veel andere dieren, dus van een oom x nicht kruising krijg je niet zomaar problemen, tenzij er dus slechte genen in de lijn zitten (en dat weet ik liever zo snel mogelijk!)

Ik hoop en verwacht dus leuke rittens!

Verwachtingen

Karakter

Beide ouders zijn echt ontzettend leuke ratten, mijn favorietjes uit hun nesten. Yngvi is een heerlijk stabiel meisje, waar haar zus zich nog wel eens kan aanstellen. Aanstaande papa Vol’jin was al snel mijn favoriet uit het nest, terwijl hij qua tekening te punten niet mee had. Hij is gewoon zo leuk en mensgericht!

Ik verwacht dus ook erg makkelijke sociale rittens met een heerlijk karakter! Kansje dat een paar meisjes wat pieperig zijn, maar hier vanzelf overheen groeien. 🙂

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Zoals gezegd is dit nest een directe lijnteelt op het V-nest, mijn hoop is dat er geen verrassingen uit komen qua gezondheid maar zeker weten doe ik nooit. Ook juist daarom doe ik deze oom x nicht kruising! Over het algemeen doet de lijn het aardig goed, mama van de Vtjes Orion is nog in leven en inmiddels ruim 2 jaar oud. Beide nestgenootjes zijn helaas wel al overleden, de een door een verslikking en haar broer onverwacht zonder duidelijke oorzaak. Met slechts 2 nestgenootjes valt er weinig over de gezondheid van het nest op zich te zeggen, maar Orion zelf doet het erg goed. Papa van het V-nest wat Franse import La Tarte Au Citron Fawkes, hij is met net geen 2 jaar oud plots overleden en helaas was autopsie niet meer mogelijk. Verder wel altijd gezond geweest, zijn moeder is 2 jaar en 8 maanden oud geworden voor ze aan een beroerte overleed en zijn vader 2 jaar en 1,5 maand geworden.

Yngvi’s papa is op moment van schrijven nog in leven en de 2 jaar en 5 maanden gepasseerd. Hij is zelfs nog in topconditie! Zijn ouders zijn beiden 2,5 jaar oud geworden.

Ik heb dus ook goede hoop dat de rittens uit dit nestje een goede gezondheid zullen hebben en hopelijk gezond oud mogen worden.

Bouw

De ratten in deze lijn zijn erg mooi gebouwd, stevige ratjes en mooi inproportie. Yngvi is aan het uitgroeien tot een mooie dame en Vol’jin is ook een knapperd. Vol’jin’s broer Vulcan is wel net wat breder en steviger gebouwd, maar Vol’jin’s uitgesproken karakter heeft de voorkeur.

Ik verwacht dus ook weer knappe ratten in dit nest. 🙂

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en chocolate agouti, met kans op zwart, chocolate, misschien cinnamon, dubbel chocolate, en kans op c-locus (siamees, himalayan). Effen en berken tekeningen. Voornamelijk silken vachtjes maar zeer waarschijnlijk ook gewoon gladhaar. Zeer waarschijnlijk allen gewoonoor.