• gedekt in de nacht van 27 op 28 november 2019
    • verwacht rond 20 december

Moeder: Castor’s Toph

Naam: Toph

Afkomst: Castor’s T-nest

Ouders: Rapalje’s Ponyo x Castor’s Kiedis

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 29 mei 2019

Variëteit: zwart Japanner

Draagt: mogelijk Russisch blauw, mink, siamees, burmees

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Een erg zachtaardig meisje, ze laat zich soms wat meeslepen door dramaqueens Rem en Ryuk maar eenmaal bij je een gezellig ding. Ze is een dochter van Rapalje’s Ponyo en Castor’s Kiedis, beide ook erg zachtaardige ratjes.

Lees meer over Toph op haar eigen pagina.

Vader: Rapalje’s Possum

Naam: Possum

Afkomst: Rapalje’s P”-nest (Waalwijk)

Ouders: Rapalje’s Fuji x Ai’s Shodo

Eigenaar: Taina D.

Geboortedatum: 28 juni 2018

Variëteit: agouti Japanner downunder

Draagt: Russisch blauw, mogelijk siamees, argente

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Possum is van lelijk eendje uitgegroeid tot een flinke knappe vent! Als ritten was hij erg verzilverd gelijkend op een silvermane, inmiddels is hij weer “gewoon” agouti. Possum werd beste Japanner op de keuring van het Rian Rat Event 2019.

Lijninformatie

De volgende generatie in de downunder lijn! Met Toph doe ik een oom x nicht kruising, dit omdat de Ptjes tot nu toe de beste downunders zijn in karakter en ik Possum het beste vind passen bij Toph.

Toph is een dochter van Rapalje’s Ponyo, de volle zus van Rapalje’s Possum, en Castor’s Kiedis. Ze is een combinatie van mijn eigen A-lijn met Rapalje’s Japannerlijn, met een scheut van Shita’s burmezenlijn er in.

Possum is dus de oom van Toph, zijn ouders zijn Rapalje’s Fuji en Ai’s Shodo. Rapalje’s Fuji komt uit Rapalje’s Japannerlijn, Shodo is hier bij ingekruist om het downundergen terug te krijgen. Helaas is er van Shodo’s voorouders niet zo veel bekend.

Verwachtingen

Karakter

Ik merk dat de nieuwe downunderlijn nogal eens wisselend kan zijn qua karakter. Toph is zelf ook een beetje terughoudend en laat zich meeslepen door Rem en Ryuk, twee meiden uit mijn R-nest die nogal hysterisch kunnen doen. Betekend niet dat Toph niet ontzettend lief is. 😉 Possum is gelukkig een hele relaxte stabiele tegenhanger voor haar, ik heb dan ook goede hoop dat er wat meer stabiele karakters in dit nest zullen zitten. Ook naar kooigenoten zijn de directe familieleden prima sociaal.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Achter zowel Toph als Possum zit de grotendeels onbekende lijn van Shodo, dus het is een beetje afwachten hoe dat uit gaat pakken. Tot nu toe zijn er weinig problemen, ook in het testnest van Shodo x dochter Pikachu zijn geen gekke dingen opgedoken. Uit een driedubbele lijnteelt op Shodo bij een andere fokker zijn wel rittens met onderontwikkelde oogjes geboren, dit hoeft geen erfelijke oorzaak te hebben maar wil ik wel even vermelden.

Bouw

Possum was als ritten duidelijk minder knap dan broertje Piandao, maar hij is prachtig uitgegroeid tot een flinke knappe vent! Toph is niet mega knap van bouw, maar ook zeker niet slecht. Possum heeft de prijs voor beste Japanner gewonnen bij de keuring op het Rian Rat Event 2019, aangezien een groot deel van de beoordeling berust op bouw is dit een goed teken.

Ik hoop dan ook op mooi gebouwde rittens, hopelijk zelfs een verbetering op hun ouders!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en zwart, met kans op Russisch blauw (agouti), siamees en andere verrassingen. Japanner en mogelijk bonte tekeningen, deels downunder. Allen gladhaar en gewoonoor (mini-kansje op langhaar).