• dekking gepland november 2019

Moeder: Castor’s Shouyu

Naam: Shouyu

Afkomst: Castor’s S-nest

Ouders: Castor’s Natsuki x Castor’s Kiedis

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 20 mei 2019

Variëteit: Russisch blauw Japanner

Draagt: mogelijk mink, siamees, burmees

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Een erg knap en mensgericht meisje, ze komt altijd wel even kijken en aandacht vragen. Ze is een dochter van Castor’s Natsuki en Castor’s Kiedis, twee relaxte zachtaardige ratjes. Shouyu won de tweede prijs in de Japanner categorie bij de keuring op het Rian Rat Event 2019.

Lees meer over Shouyu op haar eigen pagina.

Vader: Rapalje’s Piandao

Naam: Piandao

Afkomst: Rapalje’s P”-nest (Waalwijk)

Ouders: Rapalje’s Fuji x Ai’s Shodo

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 28 juni 2018

Variëteit: agouti Japanner downunder

Draagt: Russisch blauw, mogelijk siamees, argente

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Piandao is een knappe leuke vent, hij heeft de bouw van zijn moeder mee gekregen en het heerlijke karakter van zijn vader. Hij zit graag bij me op de bank en gaat dan ook op zijn gemakje op onderzoek uit.

Meer over Piandao op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

De volgende generatie in de downunder lijn! Ook Shouyu kruis ik met een van de Rapalje Ptjes vanwege hun mooie karakter, Shouyu is wel minder verwant aan de Ptjes.

Shouyu is een dochter van Castor’s Natsuki en Castor’s Kiedis en komt daarmee uit mijn eigen A-lijn en is verwant aan Shita’s burmezenlijn en Rapalje’s Japannerlijn. Haar opa aan moeders kant komt dan ook uit de Japannerlijn van rattery Rapalje: Rapalje’s Fu Manchu.

Fu Manchu is een volle broer van Piandao’s moeder: Rapalje’s Fuji. Deze kruising is dan ook een lijnteelt op Rapalje’s F”-nest, waar erg leuke ratten achter zitten. Met dit nest kruis ik dan ook weg van Shodo, de vader van Piandao en de brenger van het downunder-gen in de lijn. Over de voorouders van Shodo is niet zo veel bekend, dus ik kruis liever terug op bekende lijnen wanneer dit kan.

Verwachtingen

Karakter

Ik merk dat de nieuwe downunderlijn nogal eens wisselend kan zijn qua karakter, maar Shouyu is een erg stabiele meid en Piandao in aanleg ook een makkelijke vent. Ik verwacht dan ook redelijk stabiele rittens, uiteraard gewoon tam en lief naar het baasje. Verwacht ook sociaal gedrag naar soortgenoten, alle directe mannelijke familieleden zijn makkelijke ratten in de kooi of alfa’s met zelfvertrouwen.

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Achter Piandao zit wel een deel onbekende lijn, dus net zoals bij alle andere lijnen waar Shodo achter zit is het afwachten hoe ze het gaan doen qua gezondheid. Tot nu toe zijn er weinig problemen, ook in het testnest van Shodo x dochter Pikachu zijn geen gekke dingen opgedoken. Uit een driedubbele lijnteelt op Shodo bij een andere fokker zijn wel rittens met onderontwikkelde oogjes geboren, dit hoeft geen erfelijke oorzaak te hebben maar wil ik wel even vermelden.

Aangezien deze kruising juist op een goed bekend deel van de lijn terugkruist verwacht ik geen gekke dingen.

Bouw

Beide ouders zijn mooi gebouwde ratten. Gelukkig heeft Piandao meer de bouw van zijn moeder mee gekregen en is uitgegroeid tot een knappe vent. Shouyu is ook een van mijn beter gebouwde meiden, ze heeft een lekker kopje. Beiden hebben een prijs gewonnen tijdens de keuring op het Rian Rat Event, aangezien een groot deel van de beoordeling berust op bouw is dit een goed teken.

Ik hoop dan ook op mooi gebouwde rittens, hopelijk zelfs een verbetering op hun ouders!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik agouti, zwart, Russisch blauw (agouti), kans op siamees en andere verrassingen. Japanner en mogelijk bonte tekeningen, deels downunder. Allen gladhaar en gewoonoor (mini-kansje op langhaar).