Reserveringen: er is nu te reserveren!
Download het reserveringsformulier, vul deze in en mail naar reserveringen@ratterycastor.nl! Zorg dat je de pagina over reserveren hebt gelezen.

Dekking vanaf ongeveer juni 2019.

Moeder: Castor’s Orion

Naam: Orion

Afkomst: Castor’s O-nest (Tilburg)

Ouders: Rapalje’s Kanna x Rapalje’s Einarr

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 6 november 2018

Variëteit: chocolate agouti

Draagt: mogelijk mink en argente

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Orion is een dochter van Rapalje’s Kanna, een dametje van Rian waarmee ik samen met Miriam een nestje heb gedaan onder de naam rattery Castor. Ze is een erg leuke nieuwsgierige meid, mooi van bouw en leuk van karakter.

Lees meer over Orion op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s James T. Kirk

Naam: James

Afkomst: Castor’s J-nest

Ouders: Castor’s Hedwig x Castor’s Flowix

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 17 december 2017

Variëteit: lavendel

Draagt: Russisch blauw, mogelijk albino en chocolate

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Mijn lieve knappe Jamesie. <3 Hij is een beetje een sulletje, erg zachtaardig en makkelijk in de groep. Zijn zusjes werden helaas niet zwanger, dus het is aan hem om de lijn voort te zetten.

Lees meer over James op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Orion en James komen uit twee verschillende lijnen, maar zijn wel gedeeltelijk verwant aan elkaar. Orion is een combinatie tussen de nakomelingen van de twee Poolse importdames van rattery Rapalje, haar vader Rapalje’s Einarr is een zoon van Haelga van de Poolse rattery Zirrael en de oma van Orion’s moeder Rapalje’s Kanna is Xena van de Poolse rattery Rotta Taivas.

Beide Poolse dames zijn gekruist met Rapalje’s Zef, een prachtige agouti man waar we helaas door omstandigheden de uiteindelijke overlijdensdatum en -oorzaak nooit te weten zijn gekomen. Hij komt wel uit de bekende Rapalje-lijn welke het al jaren goed doet. Zef’s zusje Zara komt ook nog eens voor in een ander deel van de lijn.

Ten slotte komt de oom van Zef en Zara, Rapalje’s Riff, ook voor in de stamboom van James.

James zelf komt uit een lijnteelt op mijn F-nest, zijn vader Flowix is een oom van zijn moeder Hedwig. Dit is mijn zogenaamde “B-lijn” waar ik al enkele generaties mee fok en erg trots op ben. Helaas zijn de zusjes van James niet zwanger geworden, zodoende wordt de lijn voortgezet door James met knappe Orion te kruisen.

Verwachtingen

Karakter

James is met recht een goedsul te noemen, een erg makkelijk ventje wat zich nergens mee lijkt te bemoeien. Eigenlijk is hij zelfs een beetje een doetje te noemen.. maar erg lief! 😉 Orion is wat dat betreft wat brutaler, gewoon een erg leuk actief meisje en erg mensgericht! Ik verwacht dan ook verschillende karaktertjes in dit nest, van slome sulletjes tot wat actievere rittens!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Van Orion’s voorouders mist helaas hier en daar wat info, maar ze komen uit een bekende lijnteelt welke het al jaren goed doet en redelijk voorspelbare resultaten geeft. Haar vader Einarr is onverwacht overleden in de kooi aangetroffen, helaas zonder aanwijsbare oorzaak. Wat verder terug in de lijn zijn veel mooie leeftijden te vinden.

James’ achtergrond heeft wat meer detailinfo in de recentere generaties en de lijn doet het gewoon ontzettend goed. Vader Flowix is onlangs op een prachtleeftijd van 3 jaar overleden, moeder Hedwig is op moment van schrijven 2 jaar en 4 maanden en in goede gezondheid. 

Ik heb dus goede hoop dat ik met dit nest de goede gezondheid voortzet en de rittens mooie leeftijden mogen behalen.

Bouw

Orion is echt een prachtig dametje geworden, al zeg ik het zelf. Echt een typische mooi gebouwde agouti vrouw. Gelukkig maar, want heel eerlijk: James is heel mooi en lief, maar heeft niet echt de bouw van een hunk. Hij is was smal en slank, geen brede vent maar een wat vrouwelijker ventje. We zullen zien wat voor rittens er van komen… 🙂

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en zwart, met kans op cinnamon/mink, chocolate, en verrassingen. Allen effen, gladhaar en gewoonoor.