Moeder: Castor’s Orion

Naam: Orion

Afkomst: Castor’s O-nest (Tilburg)

Ouders: Rapalje’s Kanna x Rapalje’s Einarr

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 6 november 2018

Variëteit: chocolate agouti

Draagt: mogelijk mink en argente

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Orion is een dochter van Rapalje’s Kanna, een dametje van Rian waarmee ik samen met Miriam een nestje heb gedaan onder de naam rattery Castor. Ze is een erg leuke nieuwsgierige meid, mooi van bouw en leuk van karakter.

Lees meer over Orion op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s Jenobi “Makker”

Naam: Makker, stamboomnaam Jenobi

Afkomst: Castor’s J-nest

Ouders: Castor’s Hedwig x Castor’s Flowix

Eigenaar: Inge H.

Geboortedatum: 17 december 2017

Variëteit: mink berken

Draagt: Russisch blauw, Engels blauw, mogelijk albino en chocolate

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Heerlijke relaxte vent, ligt graag lekker bij je te knarsen. Heeft een lekkere brede toet en Hollands welvaren. 😉 Leuke vent!

Lijninformatie

Orion en Makker komen uit twee verschillende lijnen, maar zijn wel gedeeltelijk verwant aan elkaar. Orion is een combinatie tussen de nakomelingen van de twee Poolse importdames van rattery Rapalje, haar vader Rapalje’s Einarr is een zoon van Haelga van de Poolse rattery Zirrael en de oma van Orion’s moeder Rapalje’s Kanna is Xena van de Poolse rattery Rotta Taivas.

Beide Poolse dames zijn gekruist met Rapalje’s Zef, een prachtige agouti man waar we helaas door omstandigheden de uiteindelijke overlijdensdatum en -oorzaak nooit te weten zijn gekomen. Hij komt wel uit de bekende Rapalje-lijn welke het al jaren goed doet. Zef’s zusje Zara komt ook nog eens voor in een ander deel van de lijn.

Ten slotte komt de oom van Zef en Zara, Rapalje’s Riff, ook voor in de stamboom van Makker.

Makker zelf komt uit een lijnteelt op mijn F-nest, zijn vader Flowix is een oom van zijn moeder Hedwig. Dit is mijn zogenaamde “B-lijn” waar ik al enkele generaties mee fok en erg trots op ben. Helaas zijn de zusjes van Makker niet zwanger geworden, zodoende wordt de lijn voortgezet door Makker met knappe Orion te kruisen.

Verwachtingen

Karakter

Makker is een heerlijk relaxte vent, hij ligt graag bij je te knarsen en te ploppen. Naar soortgenoten kan hij bazig zijn. Orion is wat brutaler, een erg leuk actief meisje en erg mensgericht! Ik verwacht dan ook verschillende karaktertjes in dit nest, van slome sulletjes tot wat actievere rittens!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Van Orion’s voorouders mist helaas hier en daar wat info, maar ze komen uit een bekende lijnteelt welke het al jaren goed doet en redelijk voorspelbare resultaten geeft. Haar vader Einarr is onverwacht overleden in de kooi aangetroffen, helaas zonder aanwijsbare oorzaak. Wat verder terug in de lijn zijn veel mooie leeftijden te vinden.

Makker’s achtergrond heeft wat meer detailinfo in de recentere generaties en de lijn doet het gewoon ontzettend goed. Vader Flowix is onlangs op een prachtleeftijd van 3 jaar overleden, moeder Hedwig en tante Hrefna zijn onlangs ingeslapen op de mooie leeftijd van 2 jaar en 5 maanden. 

Ik heb dus goede hoop dat ik met dit nest de goede gezondheid voortzet en de rittens mooie leeftijden mogen behalen.

Bouw

Orion is echt een prachtig dametje geworden, al zeg ik het zelf. Echt een typische mooi gebouwde agouti vrouw. Gelukkig maar, want heel eerlijk: de Jtjes zijn heel mooi en lief, maar hebben niet echt een geweldige bouw. Nu is Makker gelukkig wat beter van bouw dan James, dus dat is zeker een plus!

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk agouti en zwart, met kans op cinnamon/mink, chocolate, en verrassingen. Effen en berken tekening, allen gladhaar en gewoonoor.