• Gedekt in de nacht van 26 op 27 juni 2021
    • Verwacht rond 19 juli 2021
9 januari 2021

Moeder: Castor’s Chin-suru

Naam: Chin-suru

Afkomst: eigen fok, Castor’s C2-nest

Ouders: Castor’s Xion x Castor’s Sora

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 20 november 2020

Variëteit: Russisch Blauw Japanner Downunder

Draagt: waarschijnlijk Amerikaans blauw, mogelijk siamees, burmees

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Chihiro en Chin-suru zijn twee leuke bijna identieke zusjes, Chin-suru heeft nog een wit stipje tussen haar schouderbladen wat haar onderscheidt van haar zus.

Lees meer over Chin-suru op hun eigen paginas.

Vader: Ai’s Felix

Naam: Felix

Afkomst: Ai Rattery

Ouders: Mouseville’s Gracie x Castor’s Nori

Eigenaar: Simone

Geboortedatum: 21 december 2019

Variëteit: Russisch Blauw Japanner

Draagt: mogelijk mink, pearl, siamees, burmees, husky

Stamboom: bekijk in de stamboomdatabase

Simone over Felix: “Felix is een echte mensen vriend en laat zich graag oppakken en knuffelen. Hij is altijd enthousiast en heel ondernemend. Hij is als een van de eerste bij het deurtje van de kooi en ook úit het deurtje. Hij klimt en springt overal naar toe. Ook met nieuwe dingen in de kooi is hij altijd de eerste om iets uit te testen. Hij slaapt graag gezellig met zijn jongere neefjes, zelfs als ze op zijn hoofd staan maakt het Felix niks uit!”

Felix is de volle broer van mijn eigen Ai’s Katara en Ai’s Sokka, nakomelingen van mijn eigen Castor’s Nori.

Lijninformatie

Aangezien er in het nest waar de moeder van de C2tjes uit komt oogproblemen waren opgedoken wil ik graag uitkruisen naar een lijn die grotendeels ongerelateerd is. Toch zeker niet verwant aan Ai’s Shodo, de stamvader van mijn eigen downunderlijn – gezien de problemen die bij het lijntelen hierop zijn opgedoken.

Chin-suru en Felix zijn verwant aan elkaar via mijn N-nest: Felix vader Castor’s Nori is een volle broer van Castor’s Natsuki, welke twee keer achter de lijn van de C2tjes voorkomt. De moeder van Felix komt van de Tsjechische rattery Mouseville en is compleet onverwant. Wel heb ik met het broertje en zusje van Felix gefokt en heb hier nakomelingen van, welke ik in de toekomst weer met deze lijn hoop te kruisen.

Verwachtingen

Karakter

Chin-suru zijn beide erg leuke open meisjes die gelijk naar het deurtje komen. In de groep zijn het ook makkelijke ratjes die zich omver laten werpen door oudere dames. Felix is een leuke enthousiaste man, dol op aandacht en op kattenkwaad uithalen. Ik verwacht dan ook erg leuke mensgerichte ratjes met een gezonde dosis nieuwsgierigheid!

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Door uit te kruisen hoop ik gezondere genen aan de lijn toe te voegen en weg te fokken van de problemen in mijn downunderlijn. Dit is al succesvol gebleken in het nest waar de moeder uit komt: geen enkel ritten met oogproblemen. Ik verwacht dan ook geen dergelijke problemen in dit nest.

Op moment van schrijven is de vader van Felix nog in leven, Nori is momenteel ruim de 2,5 gepasseerd. Felix’ moeder Gracie is helaas met 1 jaar en 9 maanden overleden aan een gezwel, van haar voorouders weten we helaas ook niet hoe oud ze zijn geworden.

De ouders van de C2tjes zijn nog in leven, papa Sora is inmiddels de 2 jaar gepasseerd. Sora’s vader werd 2 jaar oud, zijn moeder leeft momenteel nog en is een zus van Nori en dus ook ruim de 2,5 jaar gepasseerd. De moeder van de C2tjes is Xion, haar papa Mako is 2 jaar en 4 maanden oud geworden en mama Shouyu is een zus van Sora en dus ook de 2 gepasseerd met dezelfde voorouders.

Deze kruising is een lijnteelt op mijn N-nest, welke het voor zover al bekend redelijk goed doet met dus nog een aantal ratten in leven op hoge leeftijd.

Bouw

Chin-suru is een knappe meid, niet uitgesproken groot maar goed van formaat met een mooi kopje. Felix is een knappe grote man, mooi van formaat zowel in de lengte als in de breedte en goed van bouw. Beiden hebben ook mooie uitgesproken ogen, iets waar ik momenteel extra op let. Ik verwacht goed gebouwde ratjes van mooi formaat.

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik enkel kleuren op Russisch blauw-basis, hopelijk voornamelijk Russisch blauw maar ook kans op bluepoint siamees en misschien Russisch burmees. Qua tekening enkel Japanner en Japanner Downunder. Allen gladhaar en gewoonoor.