• geboren 1 mei 2021
    • verhuizen vanaf 26 juni 2021
  • 9 rittens geboren waarvan 3 vrouwen en 6 mannen, helaas in de eerste week 4 mannen overleden 🙁
19 oktober 2020
2 augustus 2020

Moeder: Castor’s Atatakakunakatta

Naam: Atatakakunakatta, “Atta”

Afkomst: eigen fok, Castor’s A2-nest

Ouders: Ai’s Katara x Castor’s Sora

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 27 augustus 2020

Variëteit: zwart japanner downunder

Draagt: Russisch blauw, mogelijk Amerikaans blauw, siamees, burmees, misschien chocolate, mink, husky

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Atta is uitgegroeid tot een knappe dame met een nieuwsgierig karakter. 

Lees meer over Atta op haar eigen pagina.

Vader: Castor’s Tenzin

Naam: Tenzin

Afkomst: eigen fok, Castor’s T-nest (Waalwijk)

Ouders: Rapalje’s Ponyo x Castor’s Kiedis

Eigenaar: ikzelf

Geboortedatum: 29 mei 2019

Variëteit: zwart japanner

Draagt: mogelijk Russisch blauw, mink, siamees, burmees

Stamboom: download .PDF of bekijk in de stamboomdatabase

Tenzin is een heerlijk lieve sociale kerel naar zowel mens als dier. Hij woont samen met zijn broertje Tanuki en vriendjes Roxas en Sora in een groepje en alle vier zijn ze zó geweldig leuk. Altijd aandacht komen vragen wanneer ik het deurtje open doe. 🙂 Knappe kerel is hij ook geworden!

Lees meer over Tenzin op zijn eigen pagina.

Lijninformatie

Aangezien Atta een dochter is van Katara en daarmee nieuw bloed voor de downunderlijn vormt wil ik haar graag inzetten, maar liefst niet met een downunder uit mijn eigen lijnen. Nu is ze zelf downunder dus durf ik haar wel in te zetten met een niet-downunder waar wel mijn “eigen” downunders achter zitten.

Tenzin is namelijk een kleinkind van Ai’s Shodo, de fokman waarmee de downunderlijn is begonnen. Uit Shodo kwam Ponyo, een superleuke lieve zwart berken dame en Tenzin is weer een dochter van haar.

Atta en Tenzin zijn wel deels verwant aan elkaar via mijn oude Japannerlijn. Zo zit mijn K-nest aan beide kanten van de lijn, Castor’s Kiedis is de opa van Atta en de vader van Tenzin. Ook zit Rapalje’s F”-nest aan beide kanten, Rapalje’s Fu Manchu is overgrootopa van Atta en zijn volle zus Fuji is de oma van Tenzin. Achter zowel mijn K-nest en Rapalje’s F”-nest zit ook weer mijn G-nest.

Leuk om te weten is dat Castor’s G-nest, Rapalje’s F”-nest en Castor’s T-nest alle drie bij Marijke zijn geboren! 🙂

Verwachtingen

Karakter

Atta is een leuke meid, niet heel erg in-your-face maar niet zo terughoudend als haar moeder Katara. Tenzin is een erg leuke mensgerichte man, dol op aandacht! Ik verwacht dan ook dat de rittens leuke karaktertjes zullen hebben, hopelijk allemaal wat meer lijkend op hun vader dan hun moeder. 🙂

Gezondheid

Als fokker kun je nooit garanties geven over de erfelijke gezondheid van gefokte rittens, maar uiteraard heb ik deze kruising gekozen met de hoop gezonde rittens te fokken.

Atta’s downundertekening is afkomstig van een andere lijn dan mijn “eigen” downunders en vertoont tot nu toe geen problemen. Tenzin komt wel uit mijn eigen downunderlijn, maar heeft zelf het downundergen niet geërfd. Helaas weet ik niet zeker of hij de problemen die zijn opgedoken in mijn “eigen” downunders wel of niet door kan geven. Overigens gaat het in dat geval om aangeboren oogafwijkingen waarmee ze goed kunnen leven en mogelijk een vergroot risico op verwondingen aan het oog.

Tenzin is zelf een superleuke gezonde kerel, ten tijde van de dekking zal hij 1 jaar en 9 maanden oud zijn. Zijn moeder, Rapalje’s Ponyo, is helaas maar 1 jaar en 9 maanden oud geworden door een gecompliceerde tumor in haar buik. Haar ouders zijn gelukkig wel flink oud geworden, vader Shodo 2 jaar en 3 maanden oud en moeder Fuji was een paar dagen verwijderd van haar 3e verjaardag toen ingeslapen werd.

De ouders van Atta zijn beiden nog in leven, van haar grootouders zijn er op moment van schrijven twee overleden: Mouseville’s Gracie, helaas slechts 1 jaar en 9 maanden geworden door een tumor, en Castor’s Kiedis welke 2 jaar en 1 maand oud werd. Atta’s opa aan moeders kant, Castor’s Nori, is nog in leven, alsook zijn volle zus en Atta’s oma aan vaders kant, Castor’s Natsuki. Op moment van schrijven zijn zij 2 jaar en bijna 5 maanden oud.

Het wordt afwachten welke genen de rittens meekrijgen, maar hopelijk zullen ze het goed gaan doen. Inwendige tumoren en oogproblemen zijn een dingetje om op te letten.

Bouw

Ook de bouw is nog een beetje een “work in progress” in dit stukje lijn. Katara (moeder van Atta, zus van Sokka) is geen hele grote rat, al is ze wel mooi in proportie en zeker niet lelijk. Atatakunakatta is ook wel echt een verbetering op haar, ze is een stuk forser! Tenzin vind ik zelf een prachtig ventje geworden, al heeft hij voor mijn gevoel een breder lichaam dan een brede kop en daardoor een beetje uit proportie, haha! Hopelijk zijn de rittens een verbetering op beide ouders. 🙂

Variëteiten

Qua kleuren verwacht ik voornamelijk zwart en Russisch blauw, met een kansje op dingen als siamees en andere verrassingen. Allen Japanner en Japanner downunder, met kans op bontige tekeningen. Allen gladhaar en gewoonoor.

Rittens

Vrouwen

Foto
Gegevens
Beschrijving
Updates

V1
Castor’s Itty Bitty Freddy
CAS-I2-V01
Zwart Japanner
eigenaar: Marly
Leuke meid, wat verzilverde vacht.
27 juni 2021: verhuisd!
V2
Castor’s Itty Bitty Moo Moo
CAS-I2-V02
Zwart Japanner Downunder
eigenaar: Kirsten
Stevige meid, heeft een heel klein navelbreukje. Eigenzinnig karakter, heeft een sterke eigen wil.
24 nov 2021: Het gaat goed met de meiden!
V3
Castor’s Itty Bitty Joey
CAS-I2-V03
Zwart Japanner Downunder
eigenaar: Suzanne A.
Heeft een beetje een babyface, liep als ritten ook wat achter in de ontwikkeling.
24 nov 2021: Het gaat goed met Joey, kan goed overweg met Dennis.

Mannen

Foto
Gegevens
Beschrijving
Updates

M1
Castor’s Indiana
CAS-I2-M01
Zwart Japanner Downunder met spot
eigenaar: Alex
Leuk beleefd ventje!
17 nov 2021: Het gaat goed met de heren!
M2
Castor’s I??
CAS-I2-M02
Zwart Japanner Downunder met spot
eigenaar: Shauni
.