De mannen van Rattery Castor, zowel fokgeschikte dekmannen als de mannen die enkel huisdier zijn of met pensioen. De fokgeschikte mannen van deze groep kunnen worden ingezet als dekman binnen de rattery of bij bevriende rattery’s.

Eigen mannen

Mijn eigen groep met mannen, deze wonen bij mij thuis in een Savic Royal Suite Double (zie huisvesting) en zijn mijn eigen huisdieren. Momenteel wonen er 7 mannen in de ene helft van de kooi en de mannen van Rian met zijn vieren in het andere deel. De drie jongsten komen binnenkort samen te wonen met de mannen van Rian, aangezien hun vaders daar ook bij zitten. 🙂

Al mijn eigen mannen hebben een eigen pagina met uitgebreide informatie, klik op de foto van een rat om deze te bekijken.

Externe dekmannen

Soms worden er potentieel fokgeschikte mannen bij huisdiereigenaren geplaatst met de bedoeling deze eventueel later in te zetten als dekman, in de rattery of bij andere rattery’s.

Voor mij is dit een voordeel omdat ik dan minder mannen zelf hoef te houden, waardoor ik mijn tijd en aandacht over minder ratten hoef te verdelen. Het geeft mij vaak ook wat meer keus uit fokgeschikte mannen. Voor de eigenaren is het natuurlijk een leuke ervaring als een van hun ratten later vader mag worden!