Behalve de ratten heb ik ook nog andere huisdieren, ik ben immers een behoorlijke dierenliefhebber en als het aan mij lag woonde ik op een woonboerderij met een hele kudde aan beesten. Helaas is dat nog niet haalbaar, dus moet ik het doen met mijn mini-menagerie in huis. 😉

Momenteel heb naast de ratten ook een aquarium en een groepje muizen in een terrarium. In het verleden heb ik o.a. katten, gerbils, vissen, konijnen en kippen gehad. In 2018 zijn mijn lieve hond Mitzi en Russische dwerghamster Ariël overleden.

Het aquarium

Sinds 2018 heb ik mijn eerste aquarium: een SuperFish Aqua-65. Dit is een klein aquarium van 50 x 45 x 35 cm en een inhoud van ongeveer 60 liter.

Er leven twee groepen bewoners in deze bak: een familie garnalen en een schooltje nanovissen! De garnalen zijn “Blue Dream” garnalen, een garnalensoort die makkelijk te houden is en zoals de naam al doet vermoeden blauw van kleur is. Hun bovenbuurtjes zijn een klein schooltje (10-13) smaragd dwergrasbora’s (Microdevario kubotai). Dit zijn kleine groen glinsterende visjes die het goed doen in een klein aquarium.

Kleurmuizen

Al langere tijd leken kleurmuizen me erg leuk om te houden en misschien in de toekomst ook te gaan fokken. In maart 2021 zijn de eerste kleurmuisjes bij mij komen wonen, drie herplaatsertjes afkomstig van Mousery Manouk’s Muizen. Ze heten Baked Alaska (toont volledig wit), zusje Cookie Dough (bont met een licht brindle vlek op de bips) en Karamel Sutra (brindle bont). De zusjes zijn van 3 januari 2021, Karamel ongeveer van november/december 2020.

De muizen wonen in een terrarium van 100x40x50cm met lekker veel bodembedekking om in te graven, allerlei huisjes en natuurlijk klimmateriaal!

In memoriam

Klik op de foto om naar hun eigen pagina te gaan.

Mitzi de Mechelaar

Ariël de Russische Dwerghamster