Behalve de ratten heb ik ook nog andere huisdieren, ik ben immers een behoorlijke dierenliefhebber en als het aan mij lag woonde ik op een woonboerderij met een hele kudde aan beesten. Helaas is dat nog niet haalbaar, dus moet ik het doen met mijn mini-menagerie in huis. 😉

Momenteel heb ik een hond en een hamster, en natuurlijk de ratten. In het verleden heb ik o.a. katten, gerbils, vissen, konijnen en kippen gehad.

Mitzi de Mechelaar

Mijn meisje. <3 Op 9 mei 2015 heb ik Mitzi uit het asiel te Born, Limburg gehaald. Ze was zwervend op straat gevonden en zodoende in het asiel belandt. Ik zag haar op de website van Ikzoekbaas en het kriebelde meteen. Ze werd aan de hand van haar gebit op 8 jaar geschat, dus ze is al aardig op leeftijd en dus niet meer zo veeleisend als een jonge Mechelaar.

Ze is echt mijn maatje, volgt me overal naar toe en steunt me in moeilijke tijden. Ook spoort ze mij aan om duidelijker en doortastender te zijn en de tijd te nemen om gewoon te ontspannen. Lekker wandelen, knuffelen op de bank en heel soms.. samen in bed liggen. 🙂

Mitzi is dol op mensen en denk altijd dat bezoek voor haar komt. Ze wordt graag aangehaald, ook door vreemden want niet echt rastypisch is. Toch is ze ook echt een waakhond, ze slaat aan als er iemand aan de deur staat en heeft het zeker wel door als er iets niet pluis is. Andere honden ziet ze minder graag, volgens mij is ze nooit goed gesocialiseerd en herders zijn vaak ook niet de meest sociale types. Uit angst valt ze dus uit naar andere honden, maar met eten is ze goed af te lijden en samen werken we aan dit punt.

Wanneer je als reserveerder langs komt voor de rittens zul je dus ook kennis maken met deze meid. Schrik niet van haar geblaf wanneer je binnen komt, zodra ze je ziet wilt ze je alleen maar begroeten en geaait worden. 😉 Oh en let op als je eten in je tas hebt, eens een zwerver altijd een zwerver.

Mitzi heeft ook een eigen Facebook pagina waar ik af en toe foto’s toevoeg: Mitzi the Mad Malinois

Ariël de Russische dwerghamster

Sinds 2 juli 2017 woont hier ook een Russische dwerghamster. Ik wilde al een tijdje een hamster en besloot er dan eindelijk toch maar voor te gaan. Nu de ratten een eigen rattenkamer hebben is het in de woonkamer nogal stil tussen nestjes door, daar kon wel wat gezelligheid bij. Tijdens de RodentFair/ZooBeestig in Nederland heb ik een tweedehands aquarium/gerbilarium overgenomen van een meter lang, lekker groot! Daarna op m’n gemakje de bak aangekleed en rondgekeken waar ik een hamster zou willen halen.

Uiteindelijk heb ik bij hamsteropvang Hamster Home, een dependance van hamsteropvang Hakuna Matata, Ariël uitgekozen. Ze is erg lief en tam, ik kan haar makkelijk oppakken en ze gaat dan al snel op onderzoek uit en klimt op mijn schouder. Verder houdt ze van graven en nesten bouwen, dus in mijn bak vermaakt ze zich wel!

Ze is in september 2016 geboren dus hopelijk mag ze nog een hele tijd blijven.