Behalve de ratten heb ik ook nog andere huisdieren, ik ben immers een behoorlijke dierenliefhebber en als het aan mij lag woonde ik op een woonboerderij met een hele kudde aan beesten. Helaas is dat nog niet haalbaar, dus moet ik het doen met mijn mini-menagerie in huis. 😉

Momenteel heb naast de ratten ook een aquarium. In het verleden heb ik o.a. katten, gerbils, vissen, konijnen en kippen gehad. In 2018 zijn mijn lieve hond Mitzi en Russische dwerghamster Ariël overleden.

Het aquarium

Sinds 2018 heb ik mijn eerste aquarium: een SuperFish Aqua-65. Dit is een klein aquarium van 50 x 45 x 35 cm en een inhoud van ongeveer 60 liter.

Er leven twee groepen bewoners in deze bak: een familie garnalen en een schooltje nanovissen! De garnalen zijn “Blue Dream” garnalen, een garnalensoort die makkelijk te houden is en zoals de naam al doet vermoeden blauw van kleur is. Hun bovenbuurtjes zijn een klein schooltje (10-13) smaragd dwergrasbora’s (Microdevario kubotai). Dit zijn kleine groen glinsterende visjes die het goed doen in een klein aquarium.

In memoriam

Klik op de foto om naar hun eigen pagina te gaan.

Mitzi de Mechelaar

Ariël de Russische Dwerghamster