Behalve de ratten heb ik ook nog andere huisdieren, ik ben immers een behoorlijke dierenliefhebber en als het aan mij lag woonde ik op een woonboerderij met een hele kudde aan beesten. Helaas is dat nog niet haalbaar, dus moet ik het doen met mijn mini-menagerie in huis. 😉

Momenteel heb naast de ratten ook een aquarium, een groepje muizen en een Russische dwerghamster. In het verleden heb ik o.a. katten, gerbils, vissen, konijnen en kippen gehad. In 2018 zijn mijn lieve hond Mitzi en Russische dwerghamster Ariël overleden.

Het aquarium

Sinds 2018 heb ik mijn eerste aquarium: een SuperFish Aqua-65. Dit is een klein aquarium van 50 x 45 x 35 cm en een inhoud van ongeveer 60 liter.

Er leven twee groepen bewoners in deze bak: een familie garnalen en een schooltje nanovissen! De garnalen zijn “Blue Dream” garnalen, een garnalensoort die makkelijk te houden is en zoals de naam al doet vermoeden blauw van kleur is. Voorheen had ik ook smaragd dwergrasbora’s (Microdevario kubotai), maar het tweede schooltje deed het helaas niet zo goed. Sinds een tijdje heb ik blauwe neons (Paracheirodon simulans), een soort mini neon tetras met enkel blauw en geen rood. Ze vinden het alleen nog heel spannend en verschuilen zich in de planten.

Kleurmuizen

Al langere tijd leken kleurmuizen me erg leuk om te houden en misschien in de toekomst ook te gaan fokken. In maart 2021 zijn de eerste kleurmuisjes bij mij komen wonen, drie herplaatsertjes afkomstig van Mousery Manouk’s Muizen. Ze heten Baked Alaska (toont volledig wit), zusje Cookie Dough (bont met een licht brindle vlek op de bips) en Karamel Sutra (brindle bont). De zusjes zijn van 3 januari 2021, Karamel ongeveer van november/december 2020.

De muizen wonen in een terrarium van 100x40x50cm met lekker veel bodembedekking om in te graven, allerlei huisjes en natuurlijk klimmateriaal!

Briar de Russische dwerghamster

In mei 2021 kwam op de valreep Briar hier wonen. Briar is mijn tweede Russische dwerghamster en ik heb haar geadopteerd van Hamsterhuis Gelderland. Ze is in de opvang terecht gekomen na gedumpt te zijn met haar zoons, in de opvang heette ze dan ook “Mama”. Ze is een heel lief meisje, al wordt ze niet graag gestoord als ze in de bodembedekking zit te dutten, maar dat is heel normaal voor hamsters. 😉 Ze heeft een bak van 1 meter tot haar beschikking met een dikke laag bodembedekking zodat ze lekker tunnels kan graven. 🙂

In memoriam

Klik op de foto om naar hun eigen pagina te gaan.

Mitzi de Mechelaar

Ariël de Russische Dwerghamster